Скандал с детски филм на "Дисни"

  • 16 декември 2022 13:18

  • 11098
  • 14
Скандал с детски филм на "Дисни"
© Twitter
Слушай новината Слушай новината

Родители скочиха на новата продукция на "Дисни Анимейшън" - "Чуден свят", която върви по кината за коледните празници.

Лентата представя първия главен герой въобще в анимация, който е гей тийнейджър (следователно малолетен), чиито родители всестранно подкрепят неговия избор.

"Това е филм с категория "В", съответно може да се гледа от деца. Като заведох моето, то изпадна в стрес, защото видя вълнение, любов от момче към негов съученик и се изуми какво е това. В цялата зала настъпи смут, а аз успях да обясня на сина си, че това е изрусено момиченце. Потресена съм, какво е това?", сподели от профила си Десислава Лукова.

От Националния филмов център са категоризирали "Чуден свят" с "В" категория, което значи: "Филмът утвърждава идеалите на хуманизма, популяризира националната и световната култура или по никакъв начин не противоречи на общоприетите морални норми в страната и няма ограничителни препоръки от комисията".

Филмите на Disney и Pixar, които ще гледаме следващите две години

"99% от анимационните филмчета са категория "В" или "А". Относно съдържанието също отговаряме за него, но така сме преценили, защото смятаме, че трябва да има толерантност и децата от една по-ранна възраст очевидно вече трябва да свикват с тези неща. Разбирам, че на някои им харесва, на други не, но въпросът е, че обществото това налага, и това е бъдещето", каза за вестника представителят на НФЦ Ростислав Малчев.

Американската актриса Габриел Юниън, която озвучава майката на едното момченце, споделя пред сайта PinkNews, че това е една великолепна история за нормални отношения, представени по нормален, дори "топъл" начин.

Колегата ѝ Йънг Лайт, който озвучава тийнейджъра, също се изказва ласкаво за лентата: "Много е готино, начинът, по който е показана любовната история, не е натрапчив, напротив - красив е".

Според повечето български майки от сайта "Бг мама" обаче филмът е скандален. Те предупреждават тези, които все още не са гледали филмчето, да не водят малките си деца или в най-добрия случай да им обяснят преди това какво ще видят.

Иначе "Чуден свят" изобилства от герои, които рядко намират поле за изява. Там са трикрако куче, хора в неравностойно положение, разведени семейни двойки и момчетата с различна сексуална ориентация. Лентата ни запознава с легендарното семейство изследователи Клейдс, които се озовават дълбоко в непознатите, неизследвани територии на друг, чуден свят, където дебнат всевъзможни опасности и повече от удивителни същества.

Режисьорът Дон Хол вероятно е решил, че тези болезнени и деликатни теми ще се приемат повече положително, отколкото отрицателно от широката общественост, пише "24 часа".

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
11098 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Hristo

2023.03.27 | 17:28

14
Ако никой не обижда и заклеймява, няма да има нужда от агатация с цел защита. Да се разбере, че ако ти си човек в тази ситуация това е нормално и майка ти и баща ти ще те приемат. Както ще приемат, че си крадец, наркоман или какъвто там си. Ся разбра ли защо има нужда от агитация ? Защото има смазване на тази група от обществото, което е вече време да приеме че ние сме тук и ни има.
МНЕНИЕ

2022.12.16 | 18:37

6
Тъй като за да се роди едно същество са необходими двата пола, това означава че в роденото същотво има генетично заложено и от двата пола. така се случва, че единия пол преобладава другия още в зародиш и това определя пола на новороденото НО по късно, когато то порасне, другият пол може да се активира под въздейстие на околната среда и да изкочи на преден план. Ако пола е мъжки, вкуса на момчето да прояви интерес към тясна физическа близост в леглото със себоподобен пол. И обратното... при женския пол сщото се наблюдава. Аз съм мъж, с ярко изразена физика, добре завит, правя секс с двата пола, защото ми харесва.Предпочитам мъжкия пол пред женския, пред пола на корнелия нинова и мая манолова , защото физически са жени на са БУЧ. така че природата ни е надарила, не сме грешка на природата, да имаме изживявания с двата пола. ТАКА ЧЕ НИ УВАЖАВАЙТЕ и не ни заклеймявайте , не наранявайте с ограниченията си природата ни.
Nick

2022.12.19 | 15:22

13
Бегай педи.....
Педераст

2022.12.17 | 11:54

11
Никой не ще малкото ти пишле Лайнар отивай да търсиш баща си!
Педеал

2022.12.17 | 11:10

8
Да го д.... пед...! Газова камера ти е малко
Поета

2022.12.17 | 11:44

9
ние педофилите манафи от бхк ще заведем ваще малки момченца на прожекцията след това ще им правим масаж на простатата да са здрави евроГейски деца...

2022.12.17 | 14:14

12
Ти сигурно отдавна тренираш с твоето...Ей така,да ти дойде музата..!
Един

2022.12.17 | 11:46

10
Че защо да е нормално да са гейове не разбирам?
The_One

2022.12.17 | 08:17

7
Това вече е доста прекалено! Защо постоянно се "набива" идеята, че трябва едва ли не да обучаваме децата си да стават гей, защото този е "нормално"? Според мен и всички останали хора, с които имам досег, това е нормално колкото шизофренията. За нормалните хора, които нямат изкривяване на половата ориентация, това е мерзост и такива хора будят само съжаление. И аз, като поста преди мен, съм висок, развит и според дамите, привлекателен мъж, но се радвам, че харесвам само женския пол и то много. Само да си помисля, че съм с мъж ме отвращава до мозъка на костите ми и колкото и да ми се набива в главата, че да си гей е "нормално", това направо ме влудява. Явно природата ни прави със специална "защита", за да не можем да се превърнем в еднополови и неразмножаващи се същества.

2022.12.16 | 16:41

5
Аре таз па чак и се разтреперало детето...Тя до сега само религиозни програми ли му е пускала? Ми да се беше замислила какви са американските ценности и какво приемат за нормално и може да очаква във филма...То и без такива неща,това да пускаш на детето си филми на Дисни си е достатъчно увреждане..!
Яж

2022.12.16 | 15:50

4
чепа
Гртгтр

2022.12.16 | 15:16

3
Ваш'та мама negaлcka!!!

2022.12.16 | 14:05

1
Няма да го гледам щом е толкова мек филма. Щом е за деца е редно момчетата в анимацията да се напъват едно друго и за час и половина поне 2 пъти да си завъртят по един кавал . Това са ценности на хуманизма

2022.12.16 | 15:05

2
Е то и аз няма да го гледам,ама щото е за максимум 10-12 годишни деца,а възмутените тетки да се сетят,че Дисни не са и чували за България и местното бушменско население,и филмите им не са съобразени с месните типични психически увреждания,изразяващи се в неразбиране и неприемане на съзнания неотговарящи на тяхната ограничена ценностна система..!

Добави коментар

Водещи новини