Край на споделените пароли в Netflix

  • 14 ноември 2022 10:57

  • 1045
  • 3
Край на споделените пароли в Netflix
© Pixabay

Всички знаехме, че този ход идва. Следващата фаза от продължилата с месеци борба на Netflix срещу споделянето на пароли скоро ще бъде пред нас.

По време на тримесечния си доклад за печалбите си компанията обяви, че ще таксува с допълнителна месечна такса онези клиенти, които споделят своите идентификационни данни за логване, започвайки от началото на 2023 г.

Netflix ще прави продължения на два от най-хитовите си сериалa

Този ход е разширяване на текущата пилотна програма в Латинска Америка, която начислява допълнителни такси за подакаунти на „допълнителен потребител“: потребители извън вашето непосредствено домакинство, които използват вашето име за вход за достъп до услугата. По принцип всеки профил в менюто „Кой гледа?“ ще бъде таксувано допълнително, ако не се намирате в едно домакинство.

Новината идва в момент, когато Netflix се опитва да се върне към растеж и да уреди инвеститорите, след като потвърди, че е загубил абонати по-рано през годината. С помощта на Monster: The Jeffrey Dahmer Story и Четвърти сезон на Stranger Things компанията успя да добави повече от 2.4 милиона абонати през третото тримесечие.

Зловещият рекорден рейтинг на Джефри Дамър

Netflix все още не е обявила цените за наказателните такси, но ако следват схемата на пилотната програма „една четвърт от основната ставка“, тя трябва да достигне около 3 - 4 долара или еквивалента. За хората, които искат да избегнат тези такси, Netflix представи в понеделник инструмент за мигриране на акаунти, който ще прехвърли данните на потребителския подакаунт (хронология на гледане, препоръки и други подобни) към техния нов независим абонамент.

В допълнение компанията наскоро обяви по-евтино ниво, поддържано от реклами, което ще струва 7 долара на месец. Новият план ще бъде достъпен от 10 ноември в дузина държави, включително Обединеното кралство, Канада и Мексико, пише hicomm.bg.

Теодора Павлова
1045 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
bobi

2022.11.14 | 13:06

3
Ганьо пароли и плащания не го интересуват. Той точи от Замунда така или иначе.

2022.11.14 | 11:23

1
А не може ли да си гледам всичко безплатно в нета, а нетфликс да пият една студена вода? С техните ограничения, простотии за растеж и т.н.

2022.11.14 | 11:31

2
Indeed!

Добави коментар

Водещи новини