Делото на Джони Деп срещу Амбър Хърд вероятно ще се превърне в сапунена опера

  • 13 април 2022 14:46

  • 5170
  • 1
Делото на Джони Деп срещу Амбър Хърд вероятно ще се превърне в сапунена опера
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Делото за клевета, заведено от холивудския актьор Джони Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд, вероятно ще се превърне в шестседмична, кална сапунена опера, предаде Асошиейтед прес.

Това предупреждение отправиха към съдебните заседатели във Вирджиния адвокатите на актрисата. 

"Ще видите кой е истинският Джони Деп - зад славата, зад пиратските костюми", заяви адвокатът на Хърд Дж. Бенджамин Ротънборн пред съдебните заседатели по време на встъпителните пледоарии. "Тъй като Джони Деп заведе делото, всичко това ще излезе наяве".

Деп заведе дело за клевета срещу Хърд в съд във Феърфакс, Вирджиния, след като през 2018 г. актрисата написа статия във "Вашингтон пост", в която се описа като обществена фигура, жертва на домашно насилие - тема, широко застъпена в публикацията. 

Джони Деп заяви, че статията косвено го клевети, визирайки твърденията за насилие, които Хърд направи през 2016 г. Актьорът отрича да я е малтретирал. 

По време на встъпителните пледоарии във вторник Ротънборн заяви, че доказателствата ще покажат, че Джони Деп многократно е упражнявал физическо и сексуално насилие над Амбър Хърд. Адвокатът на актрисата добави, че не е необходимо съдебните заседатели да се правят на рефери на бурния брак на двойката, ако се съсредоточат върху основите на закона за клеветата.

Според адвоката на Хърд статията от 2018 г. по никакъв начин не е навредила на репутацията на Джони Деп. 

Ротънборн отбеляза, че обвиненията в тормоз са публично достояние от две години, и заяви, че движещата се по спирала кариера на Деп е резултат от употребата на алкохол и наркотици, която го превръща в ненадеждна стока за холивудските студия.

Започнаха откриващите пледоарии по делото на Джони Деп срещу Амбър Хърд

"Лошите решения на този човек го докараха дотук. Спрете да обвинявате други хора за проблемите, които сами си създавате", каза адвокатът на Амбър Хърд. 

Ротънборн изтъква, че първо и преди всичко във въпросната статия никъде не се споменава името на Джони Деп. Макар да признава този факт, адвокатът на холивудския актьор, Бенджамин Чу, казва, че на всички в Холивуд е ясно кого има предвид Амбър Хърд. 

Според екипа на Деп статията е пример за "клевета по подразбиране". 
                 
Друг от адвокатите на Деп, Камий Васкес, заяви пред съдебните заседатели, че Амбър Хърд отказва да признае, че е излъгала, и още повече е задълбала в нещата. "Тя не може да отстъпи. Тя живее и диша с тази лъжа от години. Тя ще изиграе ролята на живота си в тази съдебна зала", каза Васкес. 

Адвокатите на Амбър Хърд твърдят също, че на "чудовището" Джони Деп не може да се вярва, когато отрича да е упражнявал тормоз над нея, защото често е пиел и употребявал наркотици до степен да не може са си спомни какво е правил.       

Теодора Павлова
5170 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.13 | 15:44

1
Тази опита да прилапа и Мъск и да се докопа до парите му, но не й мина номера. Жалко за Джони, че се хвана за междукрачието й сигурно, вярвайки в голямата любов. Но с усойници любов не се хваща.

Добави коментар

Водещи новини