"Земя на номади" спечели награда "Оскар" за най-добър филм

  • 26 април 2021 07:05

  • 1926
  • 0
© Getty Images/Guliver

"Земя на номади" на режисьорката Клои Чжао спечели награда "Оскар" за най-добър филм, предадоха световните информационни агенции.

Това е безпрецедентен триумф за филм, режисиран от жена, с жена в главната роля, пише Асошиейтед прес. Филмът беше фаворитът на церемонията, след като доминира в холивудския награден сезон.

Мария Бакалова в навечерието на наградите "Оскар": Всичко върви на бързи обороти... Стряскащо е!

Родената в Китай режисьорка Клои Чжао стана първата азиатка и втората в историята жена, спечелила "Оскар" за най-добра режисура.

Getty Images/Guliver

Франсис Макдорманд спечели наградата "Оскар" за най-добра актриса за главната роля в "Земя на номади". Това е нейният трети "Оскар".

"Земя на номади" е за финансово затруднени хора, живеещи във ванове, които пътуват из Америка и се захващат с различни работи в опит да свържат двата края.

Останалите претенденти за наградата "Оскар" за най-добър филм бяха "Манк", "Момиче с потенциал", "Юда и черният месия", "Без звуци в живота", "Минари", "Бащата", Процесът срещу Чикаго 7". 

Забавни факти за наградите "Оскар" тази година

За разлика от предишни години наградата за най-добър филм беше обявена преди призовете за най-добър актьор и най-добра актриса. Церемонията за 93-ите награди "Оскар" на американската Академия за кинематографично изкуство и наука премина на живо в гара "Юниън стейшън" в центъра на Лос Анджелис.

Радина Лазарова
1926 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини