Нетфликс триумфира и със сериала "Короната" на наградите на Гилдията на актьорите

05 април 2021 12:11

Нетфликс триумфира и със сериала "Короната" на наградите на Гилдията на актьорите
© Getty Images
638 0

Четвъртият сезон на драматичния сериал "Короната" на Нетфликс за британското кралско семейство събра още трофеи от Гилдията на актьорите след наградите от "Златен глобус", "Изборът на критиците" и от Гилдиите на продуцентите и на сценаристите, съобщи "Холивуд рипортър".

"Короната" взе две от отличията на Гилдията - за най-добър актьорски състав в драматичен сериал и за най-добра актриса в драматичен сериал - за Джилиън Андерсън. Поредицата имаше номинации и за най-добър актьор в драматичен сериал на Джош О'Конър, но той загуби от Джейсън Бейтман. Гилдията на актьорите го отличи за изпълнението му в сериала "Озарк", предава БТА.

Аня Тейлър-Джой взе наградата за най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал за "Дамски гамбит". Марк Ръфало беше отличен в категорията най-добър актьор в тв филм или минисериал за изпълнението си на братята близнаци в "Дотолкова съм сигурен".

За най-добра женска роля в комедиен сериал наградата на Гилдията бе присъдена на Катрин О'Хара за една от главните роли в "Шитк Крийк". Статуетката за най-добър актьор в комедиен тв сериал получи Джейсън Съдейкис за изпълнението си в "Тед Ласо". Съдейкис е и един от създателите на сериала. Това е първото отличие, което той получава от Гилдията на актьорите.

Наградата за най-добри филмови каскади получи екипът, работил върху филма "Жената-чудо: 1948", а в аналогичната категория за тв сериали бяха отличени авторите на каскадите в "Мандалорианецът" на стрийминг платформата "Дисни +".

"Процесът срещу Чикаго 7" на Нетфликс бе отличен за най-добър актьорски състав във филмовите категории от Гилдията на актьорите.

Гилдията на актьорите в САЩ е профсъюз, защитаващ интересите на артистите в киното и в телевизията, както и на други представители на тази индустрия. Създаден е през 1933 г. Наградите на гилдията са учредени през 1995 г. Номинациите се правят от два състава на журито - 2500 членове на профсъюза определят кандидатите за най-добри продукции в киното, а други 2500 синдикални членове - за телевизионните продукции. В гласуването, приключило на 30 март, са участвали 129 500 членове на Гилдията на актьорите.

Novini.bg
638 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини