Джордж Р. Р. Мартин подписа 5-годишен договор с HBO

30 март 2021 14:11

Джордж Р. Р. Мартин подписа 5-годишен договор с HBO
© Getty Images
543 1

Джордж Р. Р. Мартин подписа 5-годишен договор с HBO за създаване на „ново съдържание“ за телевизията и стрийминг платформата ѝ, пише БТА. Писателят е известен със сериала „Игра на тронове“ – екранизираната версия на поредицата „Песен за огън и лед“.

Сделката поражда надежда сред феновете на хитовия сериал за нови приключения с героите в света на Вестерос. 72-годишният Мартин вече работи над сериал, озаглавен „Къщата на дракона“, който предшества хронологично хитовия сериал.

В новата поредица събитията се развиват 300 години преди „Игра на тронове“ и се очаква да бъде излъчена от HBO следващата година.

В прессъобщението на „УорнърМедиа“, чиято собственост е HBO, не се уточнява дали новият договор на писателя е свързан и с други проекти, чието действие се развива във вселената на „Игра на тронове“.

Според медиите в Холивуд договорът може да включва поредица за кралицата воин Нимерия, властвала в земите на Вестерос или сериал за Квартала на бълхите - лабиринт от тесни улички в Кралски чертог.

От „УорнърМедиа“ съобщават, че извън вселената на „Игра на тронове“ Джордж Р. Р. Мартин ще бъде изпълнителен продуцент на други два проекта на HBO, адаптирани по фентъзи романите „Кой се бои от смъртта“ на Неди Окорафор и „Пътни знаци“ на Роджър Зелазни.

Novini.bg
543 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Светка

2021.04.05 | 07:47

1
Здравей!.. Намерете партньор за следващата нощ във вашия район -> adultme.fun

Добави коментар

Водещи новини