Кирил Кавадарков, озвучавал Мечо Пух: Не понасям, че актьорската работа продава като стока

Артистът живее с бъдещето. Утрешното ми представление е много по-важно от цялото ми минало. Това сподели актьорът Кирил Кавадарков в "Денят започва с Георги Любенов". От 1976 година той е част от трупата на Народния театър. Кавадарков озвучава анимационни филми и сериали и е официалният глас на "Мечо Пух" в България.

Пред БНТ призна, обаче че вече не е гласът на "Мечо Пух", защото имал няколко операции на гласните струни.

"Получих писмо, че ми се извиняват от САЩ, че трябва да се презапише един момент в един кладенец, а се усещало, че съм възрастен човек, а не Мечо Пух. Те казват - ние се извиняваме на този артист, защото той е най-добрият след американския", разказа Кавадарков.

"Не бих се нарекъл комедиен артист. Аз по-скоро съм смешен. Не мога да се сравнявам с истински смешните артисти, като например Велко Кънев - аз въобще не съм в тази категория. Аз съм по-скоро в категорията "скица", каза актьорът.

Операта в Пловдив затваря за две седмици заради коронавируса

Не съм се гледал в театъра. Не знам какъв артист съм. Съдя по реакциите на колегите и публиката.

"Не понасям това, че актьорската работа в момента се продава като стока. Изчезнаха плакатите за представленията, които бяха произведение на изкуството. Сега има снимки на артистите, чиято работа е стока", призна Кирил Кавадарков.

"Трябва да попитам театъра дали съм му бил полезен. Дали сега съм полезен? Бил съм сигурно полезен, защото някои от моите представления са се играли много дълго, имали са и международен успех... Аз съм от артистите, които смятат, че театърът има мисия и аз съм част от тази мисия. И когато театърът няма мисия, мен ме няма", каза още Кирил Кавадарков.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Филми

още

Анкета

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Избрано от Интернет