Кинокритик: Холивуд демонизира белите хетеросексуални мъже

В Холивуд вече не е формула за успех да си бял, да си мъж и да си хетеросексуален. Според новите правила на наградите "Оскар" задължително ще трябва в актьорския състав, темите и техническия екип да присъстват хора от различни раси, хора с различна сексуална ориентация и такива в неравностойно положение. От 2024 г. тези правила ще важат само за категория "Най-добър филм".

"Това е тенденция от години. Прави впечатление и дразни от години. Вече се затвърждава като политически акт. Това е проблем, защото тези ултраси създават напрежение. Изкуството пада жертва на това нещо. Това компрометира самия замисъл на въпросното произведение. Филм като "Паразит" не би могъл да спечели на базата на тези нови правила", заяви кинокритикът Благой Иванов пред Bulgaria on air.

Леонардо ди Каприо не е искал майка му да разбере, че пуши

Той смята, че е лицемерие изиксването филмите да бъдат с участието на определен процент маргинализирани групи. 

"Това е морално лицемерие и води до извращения. Белите хетеросексуални мъже са демонизирани. Либералите се борят с вече решени проблеми. Същевременно, когато отидат на изток, там са изключително подчинени на чуждите правила", настоя Благой Иванов.

Той даде пример с филма "Мулан", който, по думите му, е морално компрометиран, тъй като е създаден в сътрудничество между Холивуд и Китайската комунистическа партия в регион с концлагери. 

"Холивуд е готов да застане на колене пред Китай заради парите", подчерта кинокритикът пред Bulgaria ON AIR.

Коментари

 1. 2020.09.14 | 15:07
  киното е изкуство,и като всяко истинско изкуство трбва да възпитава у хората,и преди всичко в младите мироглед за основните човешки ценности.и в по ранни времена филмите са били отражение и критика на реалноста.в днешните филми се проповядва и внушава отрицание и насилие към всичко минало,и е стремеж към анархия и извратеност,фалшив хуманизъм,нетолерантност и всякакви извращения и крайности.
 2. 2020.09.14 | 13:21
  Всеки си избира какво да гледа и на кога да се кланя! Повечето филми все едно дали от САЩ или някъде другаде, са само да се продават пуканки и кола по кино салоните!
 3. 2020.09.14 | 10:57
  E nali iskahte Amerikanska kultura, kakvo se oplakvate sega?!
 4. 2020.09.14 | 10:48
  Еталон за успял в Холивуд: чифут със сменен пол и баща негър/от Етиопия/ .
 5. 2020.09.14 | 10:47
  Същата е и Евровизия?
 6. 2020.09.14 | 10:08
  В момента Холивуд е свърталище на гейове и джендъри!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Филми

още

Анкета

Настроихте ли се на есенна вълна?

Настроихте ли се на есенна вълна?

Избрано от Интернет