Общо 2264 зрители гледаха кино през уикенда, над половината - български филми

Българският "Ятаган", който излезе три седмици преди обявяването на извънредното положение и затварянето на киносалоните, стана най-гледаният филм след миналия уикенд, сочат обобщените данни от работещите над една трета от общо 237 киносалона у нас.

За трите дни преди Еньовден историята за спасяването на антитерористичен отряд с измислена история с криминални елементи от арабския свят е гледана от 1050 души, които добавени към общият брой от зрителите ги правят 30 382, а парите от билетите им - 273 327 лева.

На втора позиция след отварянето на част от затворилите общо 74 кина в страната е друг български филм - "Екшън".

Опитът на трима приятели да "отвлекат" заснетият материал от холивудска продукция у нас и да бъде поискан откуп за връщането му е на екраните от края на януари, като до момента са го гледали 3 855 зрители и има 32 518 лева приходи.

Запазилата първо място по зрителски интерес след отварянето на кината анимация "Напред" вече е на трета позиция след миналия уикенд. Филмът за братята Иън и Брадли, които се опитват да съживят баща си с помощта на магия и магически създания е вече с 10 416 зрители и общо 104 422 лева от билетите им.

Четвърто място е за "Соник: Филмът", създаден по едноименната поредица видеоигри. Комедията за свръхбързият главен герой - синият таралеж, който трябва заедно с ченгето Том Уачовски трябва да се справи със злодея д-р Роботник е от средата на февруари на екраните у нас и след двата месеца и половина пауза е натрупал общо 80 315 зрители и има 751 372 лева приходи.

Излезлият точно в началото на извънредното положение "Блъдшот", създаден по комиксовата поредица, е на пето място по зрителски интерес.

В очакване на по-широк показ от началото на следващия месец заглавието с Вин Дизел в главната роля продължава да печели по малко зрители, като след миналия уикенд е гледано от 1 393 зрители и има 15 062 лева приходи.

На шесто място е екшънът "Лоши момчета: Завинаги", продължение на първите два филма за тандема Маркъс и Майк - полицаите с потрошени коли и внушителни експлозии около себе си. Излезлият още в средата на януари филм с Мартин Лорънс и Уил Смит е вече със 125 725 зрители и има 1 258 001 лева приходи след миналия уикенд.

Седмо място е за трилъра "Невидимия", чиято основа е романът от 1897 година на Хърбърт Дж. Уелс. Бягството на младата Сесилия от мъжа й - брилянтен учен, който с помощта на технологиите превръща живота й в тормоз, е гледано от 19 665 зрители и има 183 752 лева приходи.

Създаденият по едноименният роман на Джек Лондон "Дивото зове" е на осмо място сред първите десет филма по зрителски интерес.

Приключенията на кучето Бък и трапера Джон Торнтън, създадени преди над 120 години са гледани от вече 20 658 зрители и отчитат 194 467 лева приходи за времето от февруари до сега. 00

Девето място е за анимацията "Червената обувчица и седемте джуджета". Излязлата малко преди извънредното положение дублирана история за омагьосани принцове, търсещи вълшебна обувка, която трябва да развали магията им е гледана от 27 748 зрители и има 270 855 лева приходи.

Десето място е за друга анимация - "Овца или вълк 2: Голям Прас", която излезе на екран още в началото на януари. Продължението на историята за задружните овце и вълци, в която се появяват и неочаквани гости - лисица и агънце, като това довежда до нови порция приключения, е гледано от 40 886 души и има 406 339 лева приходи.

Коментари

  1. 2020.06.24 | 17:33
    Автор на материала е БТА
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Филми

още

Анкета

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Избрано от Интернет