Джордж Р. Р. Мартин: Драконите се завръщат

01 ноември 2019 10:05

Джордж Р. Р. Мартин: Драконите се завръщат
© Getty Images/Guliver (архив)
1085 0

Създателят на „Игра на тронове“ Джордж Р. Р. Мартин потвърди в дълга публикация в своя блог, че драконите наистина се завръщат.

Преди дни от НВО съобщиха, че подготвят нов сериал с име „Домът на дракона“, който е от света на „Игра на тронове“, и се развива преди оригиналната история, проследявайки събитията около дом Таргариен.

„Имаме зелена светлина за още едно шоу по „Игра на тронове“. И не само за пилотен епизод, а за цял сезон с 10 серии“, пише Мартин.

Той пояснява, че историята ще се развива няколко века преди „Песен за огън и лед“ и ще е базирана върху „Огън и кръв“.

„Новите епизоди са поверени на двама страхотни режисьори – Раян Кондал и Мигел Сапочник. Името на Мигел не е непознато за почитателите на „Игра на тронове“ – той е режисирал пет епизода и има награда „Еми“ за работата му по „Битката на копелетата“, пояснява Мартин.

На Сапочник е поверен първият епизод от „Домът на дракона“. Раян Кондал е близък приятел с Марин и почитател на „Игра на тронове“ „Той е страхотен сценарист и фен на книгите ми много отпреди да се срещнем“, казва Мартин, предаде БТВ.

В блог поста си създателят на „Игра на тронове“ разкрива също, че предложил „Домът на дракона“ на НВО много по-рано. „Това беше първото предаване, което им предложих като наследник на „Игра на тронове“ още през лятото на 2016г.“, казва той.

Въпреки това авторът така и не разкрива никакви подробности около историята, нито кои актьори ще се превъплътят в главните роли.

Радина Лазарова
1085 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини