Ридли Скот се завръща в научната фантастика с "Прометей" (видео)

  • 19 март 2012 13:04

  • 3620
  • 4
Ридли Скот се завръща в научната фантастика с "Прометей" (видео)
©

Режисьорът и създател на филми като "Пришълецът", "Блейд рънър", "Гладиатор", "Американски гангстер" и "Робин Худ" Ридли Скот даде стръв на феновете си, особено на онези, които обичат научната фантастика, с новия международен трейлър на своя следващ голям филм "Прометей" (Prometheus).

От бързо сменящите се кадри зрителите могат само да гадаят каква точно ще е фабулата, в която авторите ще ни въведат, но със сигурност е свързана с други планети, древни цивилизации и началото и края.На какво точно предстои да разберем, пише dnevnik.bg.

Това се подкрепя и от слогана на филма, който придружава заглавието: "Търсенето на нашето начало може да доведе до нашия край".

Сред актьорите, които ще видим на екран в новата лента на Скот, са Майкъл Фасбендър, Чарлийз Терон, Нуми Рапас, Идрис Елба, Гай Пиърс, Логан Маршал-Грийн, Рейф Спол, Шон Харис, Кейт Дики, Бенедикт Уонг, Бен Фостър и Патрик Уилсън.

"Форбс" коментира, че новото заглавие на режисьора ще трябва да е нещо повече от голям филм, тъй като през последните няколко години жанрът научна фантастика е в затруднено положение, което се дължи не на липсата на пари и оригиналност, а на новаторство и провокация за възможностите на киното, каквито зрителите не са виждали от "Аватар" насам.

Изданието коментира, че трейлърът не дава яснота по въпроси, за които се говори усилено от излизането на "Пришълецът" през 1979 г. насам, като например дали "Прометей" ще представи предисторията му. Скот отрича, но намеква, че е искал да изследва корените на Space Jockey (името, което Скот и дизайнерският екип дават на извънземното същество от "Пришълецът" - бел.ред.), а някои от кадрите в трейлъра подсказват, че той вероятно е направил точно това.

И все пак всичко е само в сферата на догадките, които ще спрат с излизането на филма на голям екран на 8 юни тази година.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3620 4

Коментари 4

Добави коментар
Бичето

2012.03.21 | 01:33

2
"научна фантастика е в затруднено положение, което се дължи не на липсата на пари и оригиналност, а на" това че в телевизиите работят 99% жени които подготвят програмата на коя и да е от телевизиите така че да се харесва отново само на жени включвайки само и единствено филми и предавания със комедиен или любовно-романтичен характер ( сълзи и сополи ) . А като не се купува една стока със времето все по-малко търговци я предлагат и съответно киностудиите не снимат почети никаква фантастика ( било като игрални филми било като сериали ) и спира без време още след първият сезон дори и проекти които имат рейтинг и фенове ! Малкото филми и сериали които преди 10 или 15 години ( говоря за Научната Фантастика главно ) които бяха излъчвани в България ги излъчваха по малките часове и то какъв рейтинг да имат при положение че много хора няма да ги видят Но Този конкретно филм ще се гледа задължително чакам го от доста време !
4о4о

2012.03.21 | 01:33

4
Аз не гледам телевизия ( като изключим спортните канали ) няма смисъл денонощно вървят предавания само за това как да си лекуваме хемороидите или как да си лакираме ноктите или да си изправим бръчките или разни идиотии със разни врачки и звездобройци на които Венера , Марс или Сатурн ту им влиза някъде ту им се губи от хоризонта .ХАХАХХАХАХАХАХАХАХХА
бобо

2012.03.21 | 01:33

3
Постоянно ни пробутват че нямало пари за нови хитови филми и сериали което си смешка от всякъде че ние почети изцяло гледаме ( като изключим турско-мексиканските сериали ) само реклами на какво ли не и все нямат пари за нови неща
4i4o go6o

2012.03.21 | 01:33

1
Ей на това му викам аз хубав филм а не многосерийните бози по телевизиите в България и екшъни от времето на късният соц които родните телевизии всяка година ги излъчват премиерно вече 22 години ( всяка година като за първи път ) и които в повечето случай са на тема отдавна мухлясва в някой музей някъде по широкият свят !

Добави коментар

Водещи новини