"Игра на тронове“ травмира дори Джордж Р. Р. Мартин

16 май 2019 08:11

"Игра на тронове“ травмира дори Джордж Р. Р. Мартин
© Getty Images
19984 2

Един себеуважаващ се фен винаги ще намери какво да критикува в любимия си сериал. За мнозина това е кървавата сага „Игра на тронове“. Когато писателят, по чиито книги е правен сценарият, също възроптае, значи проблем наистина има, пище "Монитор".

Джордж Р. Р. Мартин се присъединява към армията от недоволни от осми сезон за битката за Железния трон телеманиаци. Точната дума е травмиран. „Разбира се, че съм емоционален по темата. Дали предпочитам да го направят по моя начин? Естествено. Това е травмиращо. Понякога твоите творчески виждания не съвпадат с тези на ответната страна и това води до конфликт.“, коментира пред сп. Rolling Stone авторът на „Песен за огън и лед“.

От старта на осми сезон насам сценаристите Дейвид Бениоф и Дан Уайс, или накратко наричаните от феновете D&D, се превърнаха в обект на ненавист, подигравки и вдъхновение за мемета и вицове. Мнозина ги заклеймиха за най-некадърните сценаристи в телевизионната история.

Продуктът им не е лош, но проблемът е, че сюжетът на Мартин вдигна много високо летвата и сега D&D не могат дори да я докоснат. Всеки следващ епизод от бутиковите шест трупа все повече негативи. Така последният излъчен - „Камбаните“, събра рейтинг от едва 57 от 100 % от критиците. С изключение на актуалния сезон, с най-нисък рейтинг е бил един от първите епизоди на сериала с 91 %.

Една от най-фрустриращите за зрителите сцени безспорно е погрома на най-силната любовна нишка в сериала, макар и между брат и сестра-близнаци – Церсей и Джейми Ланистър. От толкова интересни начини, по които двамата можеха да загинат, като, например, да се убият един друг, те бяха затрупани от камъни прегърнати?!? Твърде блудкаво за историята на Мартин.

Цялото светкавично полудяване на Денерис също не бе на ниво, а почти магическите способности на Аря дори не заслужават коментар.

Фенове коментират, че вече не се интересуват кой ще седне на Железния трон, защото такъв май и не остана, а по-скоро от това кой ще довърши Майката на драконите.

Евентуалният триумф на Джон Сноу а. к. а. Егон Таргериан също би бил предвидим и следователно разочароващ финал.

В САЩ недоволството на телеманиаците прерасна в различни петиции за уволнение на D&D и презаснемане на целия сезон, а у нас се появиха и интересни предложения в сайтовете с обяви за работа. Пример за това са "Търсим нови сценаристи" и Търсим осветител от работодател НВО, както и „Търсим пожарникари с много стабилен опит“ с работодател „Гейм Аф Тронс“.

Novini.bg
19984 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.05.16 | 09:58

1

Мартин трябва да е най-разочарован, защото има собствена идея за развитие от самото начало, а тези двама бездарници я съсипаха за 5 серии. Фантазия им липсва на американците, в цялото им кино се вижда. Всичко е с 1 пръст дълбочина, прогнозируемо и не реалистично.

...

2019.05.17 | 00:30

2

Айде сега Американците виновни, А бе тъпанар какъв мшслиш, че е Мартин.. малоумен хейтър..

Добави коментар

Водещи новини