"Алита: Боен ангел" очаквано привлече най-много зрители

  • 20 февруари 2019 06:52

  • 1034
  • 0
"Алита: Боен ангел"  очаквано привлече най-много зрители
© gettyimages (архив)

Създаденият по едноименната манга поредица на Каширо Юкито под режисурата на Робърт Родригес "Алита: Боен ангел" съвсем очаквано застана на първо място по зрителски интерес, сочат обобщените данни от киносалоните. Разказът за случващото се в 29 век, 300 години след опустошителната война на Земята, с два киборга - Анита и Гелда, е гледан от 15 919 зрители и има 190 492 лева приходи за първите три дни у нас.

На втора позиция е анимацията "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят". Третият филм от поредицата по книгата на Кресида Коуел за викингът-ездач Хълцук, който трябва да се изправи срещу злия Гримел, е гледан от 92 354 зрители и има 931 949 лева приходи за трите седмици на екраните у нас.

Трета позиция е за втората премиера от миналия уикенд - "Честита нова смърт", продължение на филма отпреди две години, в който колежанката Трий трябваше да излезе от капана на времето, разкривайки самоличността на убиеца си.

Вторият филм, в който историята е разширена и с други попаднали във времевия капан със същата кауза, е гледан от 9 528 зрители и има 89 157 лева приходи за първите три дни у нас.

На четвърта позиция е анимацията "Lego: Филмът 2", продължение на едноименния филм от 2014 година. Събирането на героите от Бриксбърг в ново приключение за спасяването на любимия им град е гледано от вече 15 461 зрители и има 147 132 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Пето място сред най-гледаните филми е за комедията "Всичко, което не искаш да знаеш за родителите си". Филмът с Алек Болдуин и Салма Хайек в главните роли е гледан от 15 148 зрители и има 138 658 лева приходи за десетте дни у нас.
На шесто място е "Фаворитката", който освен наградите до момента, чака и осребряване на част от 10-те номинации за "Оскар". Историята от времето на кралица Анна Стюарт, управлявала Англия в началото на 18-ти век, в която главните герои играят Ема Стоун, Рейчъл Вайс и Оливия Колман, е вече десет дни на екраните у нас и за това време е гледана от 8 591 зрители и има 78 296 лева приходи.

Седма позиция е за драмата "Трафикантът", създадена по вестникарската статия за действителна история в "Ню Йорк Таймс" и режисирана от Клинт Истууд. Случващото се с възрастния Ърл, който, за да спечели пари, превозва наркотици на мексикански картел, е гледано от 18 205 зрители и има 172 491 зрители за трите седмици у нас.

Осмо място е за екшъна "Фатално затишие" с Ан Хатауей и Матю Макконъхи. Драматичните действия по време на риболовна екскурзия между двама съпрузи и бивш съпруг, който трябва да изпълни необичайната молба на бившата си жена, са гледани от 32 644 зрители и има 296 402 лева приходи за месец у нас.

Девето място е за сръбския екшън "Южен вятър", сочен за най-добрия филм в западната съседка за последните 20 години. Историята, заплетена от откраднат мерцедес с голяма пратка наркотик в центъра на Белград, издирването му от получателите там, в което се замесва и българският превозвач, е гледана от вече 40 340 зрители и има 366 914 лева приходи.

На десета позиция е третата премиера от миналия уикенд - българският "Грешници". Поредицата от събития след отвличане, в което се изправят един срещу друг бивши полицай и затворник заради жена, е гледана от 1 059 зрители и има 9 876 лева приходи за първите три дни у нас.

БТА
1034 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини