Филмът "Възвишение" е онлайн от днес, българите от цял свят могат да го гледат легално

23 май 2018 06:48

Филмът "Възвишение" е онлайн от днес, българите от цял свят могат да го гледат легално
© Фейсбук/Възвишение
6875 0

Българите по цял свят ще имат възможност за първи път да гледат легално и във високо качество филма на режисьора Виктор Божинов "Възвишение". След забележителния успех по кината продукцията ще бъде представена от днес в платформата на НетераТВ (neterra.tv), съобщават от екипа.

"Възвишение" ще бъде достъпен като допълнителна услуга на онлайн платформата, която дава възможност зрителите за първи път да се насладят легално на качествено българско съвременно кино. Награденият за най-добър балкански филм на 22-рия Международен "София филм фест" ще може да бъде купен или нает, независимо дали желаещите да го гледат са абонати на Нетера ТВ. Той ще бъде достъпен и за зрители в България.

Филмът е с изключително качество - на картината и на звука, и може да бъде гледан на различни видове устройства. Новаторската онлайн платформа се спира на "Възвишение", защото заглавието покори сърцата на родните зрители и медии с великолепната си режисура, актьорска игра и чувство за хумор.

Най-гледаният български филм за последните седем години е първият пълнометражен проект на режисьора Виктор Божинов и е базиран на едноименния роман на Милен Русков. Филмът разказва за двама "полуреволюционери, полуразбойници" - Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев), които през 1872 г. участват в Арабаконашкия обир на Димитър Общи (Филип Аврамов), след което търсят Левски, за да му предадат важно писмо. Двамата се озовават захвърлени в природата, на трагикомично приключение, изпълнено с интриги, подлост и предателства, което ги отвежда до възвишение, където истината не може да остане скрита.

БТА
6875 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини