Още 200 жени обвиниха режисьора Джеймс Тобак в сексуален тормоз

  • 25 октомври 2017 07:20

  • 3252
  • 0
Още 200 жени обвиниха режисьора Джеймс Тобак в сексуален тормоз
© Getty Images/Guliver

Около 200 жени се оплакаха от сексуалните посегателства на американския режисьор Джеймс Тобак, като преди това подобни обвинения отправиха 38 дами, предаде ТАСС.

Първоначално потърпевшите споделиха, че Тобак се е приближавал към тях в паркове, банки или аптеки в нюйоркския квартал Манхатън и им е обещавал да ги направи звезди в Холивуд. По-късно обаче при интервюто или прослушването момичетата ставали жертва на сексуални посегателства от негова страна.

След публикуването на изобличителния материал, аналогични истории по телефона, електронната поща и в Туитър съобщиха още над 200 жени, информира в. "Лос Анджелис таймс". В полицията на Лос Анджелис през последните няколко дена са постъпили много обаждания, "свързани с режисьора". Служителите разпределят получените оплаквания по случая, ако органите на съдебната власт решат да започнат разследване. Някои от жените потвърдиха, че са подали жалба до окръжния прокурор миналата седмица.

Преди няколко дни работните си отношения с режисьора прекрати дългогодишният му агент. Американският сценарист и режисьор Джеймс Гън каза, че от много години предупреждава за непристойното поведение на Тобак.

"Той направи това с три жени, с които имах връзка, две мои близки приятелки и с член на семейството ми. . . два пъти. Да, той два пъти я заговори със същия глупав сценарий, без да разбере, че е един и същ човек", написа Гън.

При първоначалните обвинения Тобак заяви, че никога не се е срещал с тези жени, а ако случайно някога ги е срещал, не ги е запомнил. Той отбеляза също, че през последните 22 години е било физически невъзможно да се държи по описания от въпросните жени начин, защото има диабет, а и сърдечни увреждания, които изискват приемане на лекарства.

Режисьорът, който е на 72 години, е работил като режисьор, сценарист или продуцент на повече от 10 филма. Сред тях са "Черно и бяло" (1999) с Робърт Дауни младши и Клаудия Шифър и "В опасност" (1983) с Настася Кински. През 1992 г. е номиниран за награда "Оскар" за сценария на "Бъгси".

Последвайте канала на

БТА
3252 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини