Новият сериал на HBO - Библейско събитие или просто тъжна мистерия?

  • 27 юни 2014 13:16

  • 3857
  • 3
Новият сериал на HBO - Библейско събитие или просто тъжна мистерия?
©

На 14 октомври 2% от населението на Земята просто изчезва без да остави никаква следа. 140 милиона души от всякаква възраст, пол и произход буквално се изпаряват без логично обяснение. Три години след трагедията, наречена „Внезапното заминаване", всеки се справя с живота и скръбта по свой начин. Така започва новият голям сериал на HBO The Leftovers („Останалите"), чиято премиера е на 30 юни от 22.05 ч.

Каналът продължава да радва със смелия и новаторски подход към телевизионните поредици. Най-новият проект на телевизията е базиран на едноименната книга на Том Перота от 2011 г. Въпреки паралелите с някои библейски мотиви, всъщност романът е вдъхновен от атентата на 11 септември, след който всички са убедени, че животът вече никога няма да е същият. Сценарист, продуцент и автор на идеята на The Leftovers е един от хората зад хитовия Lost („Изгубени") Деймън Линделоф. Това е първи негов телевизионен проект след края на Lost.


Централното събитие в The Leftovers засяга целия свят, но сюжетът на 10-те епизода от първия сезон се фокусира върху малко нюйоркско предградие. Жителите на измисления Мейпълтън неуспешно се мъчат да се справят с шока от изчезването на техните близки и приятели. Част от тях стават членове на вид секта - движението на „Виновните". Хората от тази общност ходят облечени в бяло, не говорят и пушат цигари – което приемат като акт на разпространение на тяхната вяра.  „Виновните“ не са агресивни, но тяхната поява буди агресията на околните.

За част от жителите на Мейпълтън, сектата е начинът да намерят себе си след трагедията и да избягат от действителността.  Страхът, скръбта и отчаянието взимат връх, а актовете на насилие зачестяват. Проблемите се стоварват върху шефа на полицията, който се опитва да продължи по нормален начин живота си и да не се поддава на множеството теории за „Внезапното заминаване" (Sudden Departure).

Това е Кевин Гарви – ролята е поверена на чаровния Джъстин Теру („Мълхоланд драйв", „Американски психар") - полицейски шеф и баща на две деца – Джил и Том, опитващ се по всякакъв начин да запази мира в драматично промененото му обкръжение.

Джил Гарви – Маргарет Куили е 17 годишна бунтарка, която има проблеми с училището, с момчетата, с баща си, с разбитото си семейство и единственото, което може да направи е да се преструва, че не ѝ пука.

Брат ѝ Том (Крис Зилка) вижда в изчезването на хората знак за пробуждане. Той напуска колежа си и семейството си и заминава да търси нещо, в което да вярва. Том е изправен пред конфликта между сектата на „Виновните“ и жителите на града.

Кристофър Екълстън („Тор", „Другите", „Елизабет") е свещеникът Мат Джеймисън, решил да просветли жителите на града за изчезналите, дори и с цената на брутални разкрития. Ан Дауд е Пати Левън – тайнствената лидерка на „Виновните“, а Аманда Уорън – Луси Уорбъртън  е самоотверженият кмет на градчето, която първоначално подкрепя Кевин, но след това нещата се променят ...

Интригуваща роля е дадена и на Лив Тайлър („Властелинът на пръстените"). Тя е Мег Абът – жена с огромна къща и красив годеник. Абът е в голям стрес и има странно спречкване със сектата на „Виновните", което има още по-странно разрешение още в края на първи епизод.

Американската премиера на „Останалите“/ The Leftovers е тази неделя, а в България ще дебютира по НВО в понеделник, 30 юни, от 22.05 ч.

Епизодите ще са в www.HBOGO.bg всеки понеделник сутрин, където еп. 1 ще бъде свободен за гледане без регистрация в „зелената секция“ на HBO GO от 30 юни.

Вижте 27 минути свободно достъпен making на сериала в „зелената секция на HBO GO“: https://hbogo.bg/group/free


Последвайте канала на

Novini.bg
3857 3

Коментари 3

Добави коментар

2014.07.23 | 02:13

3
Поредната простотия! Подготвят ни за NOVUS ORDO SECLORUM :)))) няма да си останем само с 2% по-малко ами всички ще сме 2%!
h

2014.07.23 | 02:13

2
правете, правете такива филми и накрая всичко става действителност
123

2014.06.29 | 19:20

1
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милони от банките чрез хакерски атаки заедно с Филип Кереков. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒░░░▒▓▓██████▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒░░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒██▓█▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓▓██▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒░░░░░░░░░░░░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░▒▒▒███▓█▓█▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓

Добави коментар

Водещи новини