Пълнолуние в Риби и частично лунно затъмнение

  • 17 септември 2024 13:37

  • 964
  • 0
Пълнолуние в Риби и частично лунно затъмнение
©

На 18 септември в 05:34ч имаме Пълнолуние в Риби с частично лунно затъмнение. Пълнолунието обикновено носи енергията на завършване и кулминация. Това е време, когато това, което е започнало по време на новолунието или предишните фази на лунния цикъл, сега се проявява в пълна светлина. В контекста на Риби това може да доведе до по-дълбоко разбиране, пречистване на емоционалните състояния и нужда от изразяване на състрадание към другите. Тази Суперлуна ще ни помогне да активираме интуитивните си сили и да се освободим от всичко, което вече не искаме да носим със себе си. Пълнолунието в Риби влияе на подсъзнанието, надеждите и страховете ни.

Рибите са знак, свързан с духовността и духовните измерения на живота, така че пълнолунието в Риби може да донесе по-силен интерес към духовните теми и търсенето на по-дълбок смисъл в живота.

Какво ще ви е от полза? Това пълнолуние ще ви позволи да се докоснете до своята скрита, неосветена, неосъзната половина, до онова, което се събужда нощем, докато дневното ви съзнание спи. Бъдете бдителни и внимателни, за да не изпуснете възможностите и съкровищата скрити в днешния ден, но също така внимавайте да не се оплетете в собствените си мрежи от страхове и желания или да не станете жертви на нечии чужди илюзии. 

Върху какво да се съсредоточите? Следете за знаци навсякъде по пътищата си и обърнете внимание на посланията в сънищата си. Стремете се към сдържаност и умереност в мислите, думите и делата си. Приемете различните си страни, помирете се със себе си, стремете се към вътрешна хармония. Търсете „златната среда“, в нея се крие разковничето и вярната доза. Следвайте златната нишка на вътрешният си усет. Търсете внимателно връзката между отделните части, между горе и долу, между вас и другите. Енергията, която усещате да преминава през вас, можете да използвате, за да творите, да посеете семената на бъдещите плодове.

По отношение на какво трябва да промените? Опитомете „лъва“ в себе си. Укротете инстинктивната си природа, използвайте енергията си с градивна цел, засилете вашата решителност и издръжливост. Не се опитвайте чрез манипулации и натиск да постигате своето. Всичко може да се постигне чрез деликатен и нежен начин, чрез дипломатичност и тактически ход. 

Седмичен хороскоп от 16 до 22 септември

Какви действия да предприемете? Събудете в себе си „спящата красавица“ и си върнете цялата жизнена енергия, която сте разпилели зад себе си по следите на изгубеното време за свои и чужди грешки. Не изпускайте възможността да направите важен преход между вчера и утре. Простете и затворете страницата на миналото, изпълнете се с надежда и отворете нова страница, подгответе се за ново начало. Оставете всичко отживяло да залезе, за да освободите място за нови изгреви. 

Бъдете изцяло себе си, такива каквито сте сътворени, светете със собствената си светлина, радвайте се на това, което сте и нещата такива, каквито са. Преодолейте рутината и инертността, потърсете нов подход към стари и познати отношения и ситуации. Бъдете честни и открити, позволете си да изразите любовта, отдайте благодарност и следвайте пътя си с доверие и любов. 

Всяко пълнолуние ще ни въздейства по различен начин в зависимост от собствената ни космическа енергия и това, което Луната е предназначена да предизвика в живота ни. Пълнолунието в Риби е благоприятно за родените под знак Телец, Рак, Скорпион, Козирог и Риби. По-трудно може да е за Близнаци, Дева и Стрелец. Същото важи и ако имате разположени планети около 25-я градус на тези знаци. 

Пълнолунието в Риби образува приятелски секстил с Уран, планетата на промяната и иновациите. Уран е известен с внезапните промени и бунтове, така че тази планетарна връзка може да донесе внезапни решения и неочаквани неща. Към това Пълнолуние се присъединява и Нептун, планетата на мечтите, илюзиите и духовността, което засилва енергията на интуицията и мечтанието, създава повишена чувствителност. 

Пълнолунието винаги е подходящо време за прекратяване на нездравословните навици или начина на живот, така че използвайте тази енергия в своя полза. 

Затъмнената Луна, символ на подсъзнанието, е много близко до Нептун, което означава измама. Всичко това предупреждава, че до края на месеца трябва да се пазите от грешки и да помислите внимателно, преди да вземете важно решение. Бъдете по-внимателни и зад волана.

Лунното затъмнение в Риби, знакът на тайните и подсъзнанието, изкуството и науката, ще има най-голямо въздействие върху тези, които работят в затворени институции (болници, лаборатории, затвори, полиция, армия), туризма и фармацевтичната индустрия.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
964 0

Водещи новини