Хранене в събота

  • 24 август 2024 13:40

  • 754
  • 0
Хранене в събота
© Pixabay

Тъй като в събота енергията на Сатурн е особено силна (Сатурн управлява този ден от седмицата), можете да подобрите влиянието му върху вашето тяло и върху вашата съдба чрез правилното хранене. Това важи особено за тези, на които тази планета е неблагоприятно разположена в наталната (рождената) карта.

Астрологичната символика на Сатурн, който управлява съботата, е свързана с всяка форма на ограничение и аскетизъм. Ето защо, на първо място, е необходимо да се спазва сдържаност и умереност в храната. Това е време за прочистване - можете да постите или да направите леко разтоварващ ден.

Сред продуктите на преден план излизат храни, богати на калций и фосфор. Всички сини и лилави храни са полезни, помагат за намаляване на апетита, активират мозъка, подобряват паметта и премахват токсините от тялото.

На тези, които се чувстват неудобно без животински протеин, им е позволено парче постно говеждо и яйце.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО:

– Гладуване, очистително гладуване (по желание).

– Отървете се от лошите хранителни навици.

– Начало на диетата.

– Сини, лилави и тъмно оцветени храни.

– Продукти със стипчив вкус (дюля, райска ябълка и др.).

– Сладки ястия (малко).

– Спанак, зеле, чушки, краставици, патладжани.

– Сушени плодове и ядки.

– Ягоди, боровинки, сливи, сини сливи.

– Сирене, извара.

– Подправки/билки: смирна, тамян, корен от оман, трифала.

– Яйца, постно телешко (по избор).

НЕЖЕЛАТЕЛНО:

– Пикантни и пържени храни.

– Пушени, суровопушени и консервирани продукти.

Рецепта за домашен сладолед от сливи

Краят на лятото е белязан от сезона на сливите. Този вкусен сладък плод най-често се използва при приготвянето на  конфитюри и мармалади, но е популярен и в различни торти,  пайове и щрудели и при приготвянето на ракия. Но тъй като лятото все още продължава, мнозина се наслаждават на различните вкусове на плодов сладолед.

Въпреки че може би никога не бихте помислили за сладолед от сини сливи, ето една рецепта за точно този вкус. Опитайте, ще ви изненада приятно!

Съставки:

450 г зрели сливи без костилки

250 мл сладка сметана

400 мл подсладено кондензирано мляко

1 супена лъжица лимонов сок

Начин на приготвяне:

Разбъркайте с миксер, докато сместа стане гладка консистенция. Сложете сместа в тенджера и гответе 5 минути на среден огън, докато промени цвета си и леко се сгъсти. Продължете да разбърквате често. Свалете от котлона и оставете да изстине. Разбийте сладката сметана, докато стегне. Към нея добавете варените сливи, кондензираното мляко и лимонов сок. Разбъркайте добре с кухненски робот.

Прехвърлете сладоледа в съд от 1,5 литра. След това го покрийте със стреч фолио. То трябва да докосва повърхността на сладоледа. Охладете поне четири часа във фризера. Извадете сладоледа 10 минути преди сервиране.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
754 0

Водещи новини