Трите осмици и порталът на Лъва

  • 07 август 2024 13:50

  • 3614
  • 0
Трите осмици и порталът на Лъва
©

Август ще бъде специален месец, тъй като в него има два мощни портала - Лъвската порта на 8 август и Звездната врата на Регул на 21 август.

На осмия ден от август се формира нумерологичната последователност 8-8-8, което в астрологията означава отваряне на портал, наречен Лъвската порта. Тя ще има въздействие до 12 август, но постепенно ще отслабва, така че е най-силно влиянието в първия ден - 8 август, който може да бъде най-щастливият ден в годината за мнозина. Традицията на портала датира от още от древните гърци, които вярвали, че звездите могат да влияят на нагласите и действията на хората.

Какво представлява порталът на Лъва?

На 8 август наблюдаваме забележително небесно събитие, в което Сириус, Поясът на Орион и Земята се подреждат в перфектна хармония, докато Слънцето е в знак Лъв. Въпреки че това подравняване не означава, че небесните тела са разположени в права линия, то се оценява от древни времена като времето, в което настъпват големи промени, мобилизират се дългогодишни ситуации и тече полезна енергия за всичко, което започва в тези дати. На тази конкретна дата започва Галактическата Нова година, която има голямо значение, тъй като се смята, че това е времето, когато силата на Светлинните кодове е в своя пик. Те могат да се проявят в различни форми на космическа комуникация, като божествени прозрения, спонтанни изблици на творчество или реализация, случайни срещи, мистични послания и мощни енергийни пробуждания.

Смята се, че тази енергия предлага увеличени възможности за изцеление, проявление и просветление. Има потенциала да събуди дълбоко чувство за осъзнатост и да разшири нашите перспективи, позволявайки ни да постигнем по-високо състояние на съзнанието.

Защо са важни 8-8-8?

Порталът на Лъва и усвояването на светлинните кодове достигат кулминацията си на 8 август. Нумерологично числото 8 е тясно свързано с късмета и просперитета. Освен това, когато се постави хоризонтално, осмицата се превръща в символ на безкрайността. Числото 8 има второ значение, тъй като ако се промени в позиция на покой, то ще отвори пътя към безкрайността, който е свързан с еволюцията на съзнанието.

Започнете своя галактически новогодишен ден (8-ми август), като направите списък с нещата, за които сте благодарни. Изразяването на благодарност е решаващ аспект на проявлението, защото има силата да повишава нашата честота и да привлича положителна енергия. Ако постоянно пишете списък с благодарности всеки ден, дори ако това са само три неща, за които сте благодарни, можете да се отворите за получаване на още по-голямо изобилие.

Полезно е да прекарвате време в практикуване на медитация, дихателни упражнения или йога, за да изчистите ума си и да се свържете с висшето си съзнание. Това улеснява потока на вдъхновение, изтегляне и предаване на светлинни кодове. Благоприятно е използването на кристали като цитрин, слънчев камък и кехлибар във вашата практика, за да увеличите възприемчивостта към тези прозрения.

Подходете към този ден със същата важност като всяка друга „нова година“. Отделете време, за да определите намеренията си, да вземете решения и внимателно да запишете вашите цели и желания. Лъвската порта е отлична възможност да проявим нещата, за които копнеем от дълбините на душата си, както и че е необходимо да се съсредоточим върху това, което е в сърцата ни и да отправим молба към Вселената да помогне да се сбъднат се за нас.

Ритуалът, който може да направите, трябва да се извърши на 8-ми и да се продължи през следващите дни, като се следва стъпка по стъпка. Нагласата за извършване на този ритуал трябва да е за изобилие, мислете така, сякаш тези желания вече са изпълнени. Желанията трябва да се отнасят за вас, не за други хора. Желанията не трябва да включват злонамерени намерения, не можете да навредите нарочно с тях.

Един от най-лесните ритуали, които могат да се направят на тази дата изисква само хартия, химикал и малко канела. На хартията напишете 8-те желания, които искате да се изпълнят, като се изразите така, сякаш вече са се сбъднали. Например: „Живея в удобна и безопасна къща“ или „Имам високо платена работа“. След това посипвате малка чаена лъжичка канела на прах върху изписаната страница и с показалеца на доминиращата ръка рисувате числото 8 върху вашите заявки, 8 пъти, като по този начин разнасяте канелата върху страницата.

Сгъвате листа към вас, и после още веднъж го сгъвате, докато се затвори. Начертавате три пъти числото 8 върху вече сгънатата хартия и я слагате под възглавницата. Там ще остане през нощта на 8 срещу 9 август. На следващия ден махате канелата, която използвахте, като я издухвате навън през вратата на вашата къща или през терасата. Трябва да запалите листа и да го изгорите, а след това да разпръснете пепелта на открито, докато мислите за вашите желания. С този ритуал вече сте изпратили желанията си за изпълнение на Вселената.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3614 0

Водещи новини