Този ден е за наслада във всички нюанси на земния живот, неговите цветове, звуци и аромати

  • 22 юли 2024 06:15

  • 1433
  • 0
Този ден е за наслада във всички нюанси на земния живот, неговите цветове, звуци и аромати
© pixabay

Луната е в знак Водолей, където ще остане до 16:24ч на 23 юли.

Луната във Водолей носи различни изненади. Действията и поведението на другите, както и нашето собствено, могат да бъдат доста неочаквани и необичайни. Практически е безполезно да се разчита на разума. Хората стават по-чувствителни и нервни. Могат да се проявят бунтарски настроения и протести срещу това, което е противно или се счита за несправедливо. Душата се нуждае от нещо по-вълнуващо, ново, интересно, необичайно. В дните на Водолея нараства нуждата от вътрешна свобода и еманципация. В този момент не можем да понесем и най-малкия натиск или ограничение върху себе си.

Уязвими са сухожилията, вените, глезените. Да не се натоварват ставите и очите. Чувствителна е нервната система.

Лунен календар: продължава 17 лунен ден до 22:07ч

Под тази луна няма място за тъга и скръб, това е време за наслада във всички нюанси на земния живот, неговите цветове, звуци и аромати. Седемнадесетият лунен ден се характеризира като период на енергичност и добро настроение.

Пасивен ден, свързан с интуитивното познание, екстаза, преображението. Добър и щастлив. Това е ден на постигане на вътрешна свобода, радост от съществуването, достигане до идеалната любов. Счита се, че този ден е свързан със Слънцето. Ден, в който трябва да бъдете щедри, да доставяте радост и да не отказвате нищо на децата.

Ден за вътрешна свобода, разкрепостеност, захвърляне на задръжките, веселие и радост.  Луната освобождава хората от всякакви стеснения и комплекси. Радвайте се на живота във всичките му проявления. Време за радост и веселие. В този лунен ден в древна Гърция са устройвали свещените вакханалии и е бил посветен на бог Дионисий.

На този ден е добре да разкриете от себе си най-добрите си страни, да покажете любов към живота и всичко, което ви заобикаля, да се радвате на всяка минута, да давате топлина и нежност на другите. Денят е енергийно наситен и онези, които са развити духовно могат да получат откровения и има възможност да познаят истинската любов. 

Не бива да се потискат инстинктите, но разкрепостяването не бива да стига до буйство, цинизъм, наглост и пиянство. Енергията е нужно да се направлява в съзидателното русло, да се разкрие душата в творчеството или любовта. Трябва да има хармония във всичко. 

Добре е да прекарате този ден в спокоен ритъм и ненапрегнати мисли

Не трябва да се напрягате, да нервничите. Всяка работа трябва да носи удоволствие. Сега не трябва да се живее по план, защото всичко може да се получи не така, както сте го планирали. 

В този лунен ден е хубаво да се пие червено вино. Най-доброто време да си устроите малък семеен празник, да се съберете цялото семейство дори без повод и да се насладите на общуването. Прекрасен ден за любов и интимност. 

Болестите възникнали в този ден имат ярко изявени симптоми, остра и дълга продължителност. Ако усещате тежест в гърдите си, тъжно ви е – верен знак, че някъде грешите,  замислете се какво не е наред в живота ви и с вас.

Подстригването ще ви донесе полза, ако не планирате големи промени. В противен случай се въздържайте. 

Удачен ден за всякакви покупки. Важното е да изпитвате радост и да сте в приповдигнато настроение, когато придобивате закупеното. 

Следва 18 лунен ден от 22:07ч на 22 юли до 22:35ч на 23 юли

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
1433 0

Свързани новини

Водещи новини