Слънце квадратура с Нептун – огледалото на реалността може да се замъгли

  • 20 юни 2024 08:45

  • 1386
  • 0
Слънце квадратура с Нептун – огледалото на реалността може да се замъгли
©

Влиянието от аспекта може да се усети до 2-3 дни преди и след точния аспект, който е на 20 юни. Силата на квадратурата ще е по-голяма и ще се почувства по-остро поради скорошните квадратури на Меркурий и Венера с Нептун (17юни). Това е неблагоприятен аспект, който дава силни емоции, конфликт между волята (Слънце) и идеализма (Нептун).

Аспектът на измамата, въображението, илюзиите, борбата между мечтите и реалността. Квадратурата може да причини голямо объркване; прави ни лесно податливи на внушения; дава поведение, забулено в сянка; следване на химери. Липсва всякаква практичност. Създава се конфликт между рационалното и духовното мислене. Отслабва жизнеността, което ви прави трудно мотивирани и ентусиазирани за каквото и да било, особено за тежка работа. Това важи особено за тези, които имат в момента тази квадратура като транзит на Слънце към наталния Нептун или обратно. 

Лесно можем да бъдем подведени и измамени. Неразбирателства в любовните отношения. Поражда разочарование, недоволство, избягване на отговорности. Харчим повече, отколкото сме възнамерявали, предразполага към използване на неправилни и нечестни средства за постигане на целите. 

Какво трябва да се избягва:

Да се внимава с употребата на лекарства, наркотици и алкохол. Неподходящо време за анестезия. Любопитен факт е, че Ейми Уайнхаус и Уитни Хюстън са имали квадратура Слънце/ Нептун в хороскопите си. Всяка една от тях е "използвала" тази енергия по свой начин. И двете бяха хора артисти, изключителни певици, но и двете сложиха край на живота си заради пороците си.

Не трябва да се поемат големи отговорности. Бъдете внимателни, когато използвате газ и петролни продукти (бензин, керосин).

Бъдете внимателни при водоеми и в непознати територии. Ако се намирате на почивка на море, край голям язовир, непознати водоизточници, бъдете много внимателни. Не влизайте на дълбоко във водата. Пазете се от подводни течения.

Рисковано е да общувате с началниците и висшето ръководство. Няма да получите това, което искате, може да бъдете умишлено подведени. 

Да се избягват обществените места, а жените да не общуват с малко познати мъже. Това е време, когато не трябва да започват нови взаимоотношения и ангажименти, защото никой не е наясно с намеренията, които другите могат да имат към нас, нито пък притежаваме твърде ясен начин на мислене.

Избягвайте светските дейности, прекомерните забавления и сексуалните излишества.Склонност към самозаблуда, изневери, тайни връзки, измама в любовта. Може да се появят мисли за развод или да настъпи раздяла. 

Хората трябва да избягват да имат прекалено голямо доверие в другите, също така е по-здравословно да казват "не" от време на време и да подписват документи само след като са ги прочели обстойно много добре.

Общуването с децата също може да създаде проблеми. Неподходящо време за зачатие. 

Неблагоприятно време за силно конкурентни неща, за преговори или сключване на сделки и договорености. Политиците най-вече би трябвало да знаят това.

Съсредоточете се върху всякакви форми на духовни търсения. Потърсете упование в религията.

Този аспект Слънцето и Нептун е преди всичко аспект на самозаблудата! Възможни са различни грешки, недоразумения...Много слаба преценка. Прекалената идеализация и лековерност може да доведат до неприятности и разочарования. Не си го причинявайте!Избягвайте да бъдете жертва на когото и да било! Научете се да казвате твърдо „не“!

Също така е аспект, който изцежда енергията ви и са възможни физически и психологически прояви, като умора, безсъние, хипохондрия, податливост на вируси и инфекции. Не се учудвайте, ако се почувствате, сякаш някой ви е сложил в центрофуга!

Нека звездите бъдат благосклонни към вас!

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
1386 0

Водещи новини