Сложно време, в което "мълчанието е злато"

  • 12 юни 2024 05:52

  • 6703
  • 0
Сложно време, в което "мълчанието е злато"
© pixabay

Луната е в знак Дева от 08:40ч до 21:13ч на 14 юни

В сряда Луната преминава в знака Дева, носейки енергия, насочена към практичност, организация и внимание към детайла. Девата е знак, който символизира аналитични, методични действия и грижи за здравето, така че този транзит ни насърчава да се съсредоточим върху ежедневните задачи и рутинните дейности. Луната от този знак ще има хармоничен аспект с Марс, което особено ще ни мотивира да бъдем трудолюбиви, фокусирани върху детайлите и ефективно да изпълняваме всички ежедневни задачи точно и навреме. Енергията на тригона Луна-Марс носи решителност, практичност и способност за ефективно справяне с ежедневните задачи.

Девата стабилизира променливото влияние на Луната. Често се случва по това време да възникват конфликти. Заемете се с интересна и практически полезна работа и по възможност помагайте на тези, които се нуждаят от помощ. Сега е най-подходящо да се купува и да се подарява битова техника, многофункционални вещи, енциклопедии, научна литература, дрехи от натурални материали, екологично чисти продукти, стайни растения.

Дева е знак на здравето. Уязвими са червата и стомашно чревният тракт, поради което се препоръчва щадяща диета. Проблемите с храненето и здравето излизат на преден план. Повишава се опасността от хранителни отравяния. Когато Луната е в този знак се поставят най-правилните диагнози. Не е достатъчно да вземете таблетка, за да се чувствате добре. Нужно е да съблюдавате балансиран режим на хранене, работа и почивка. Забравете за пушенето и алкохола, изобщо всичко, което е вредно за здравето. Алкохолът в този период действа като киселина и силно уврежда нервната система.

Лунен календар: 7 лунен ден от 11:27ч на 12 юни до 12:30ч на 13 юни

Доста сложно време носи този лунен ден. Старите проблеми се нуждаят от решения, но те едва ли ще бъдат намерени сега. Подходящо е да се прекара денят на спокойствие, у дома, в размисъл.

Може да ви провокират, но вие не бива да се поддавате. Внимавайте и не произнасяйте лоши и неприлични  думи. Като цяло е по-добре да се говори по-малко. Силата на думите през този лунен ден нараства много и има особено голямо значение. Цялата природа сега е много отзивчива, откликва на всяка дума, дори случайно произнесена. Бъдете внимателни за всичко, което казвате, защото ще бъде реализирано. На всяка цена избягвайте да се стига до конфликт и да изричате гневни думи. Особено опасно е да се лъже в този ден. Много скоро лъжата ще стане истина. Всички добри желания също могат да се сбъднат. Много е хубаво да се молите - молитвата ще бъде чута бързо.

В никакъв случай да не се изрича проклятие по адрес на друг човек. Сега те са действащи и бързо се сбъдват. Фразите носещи негативен заряд могат да се обърнат срещу вас и да донесат не малко неприятности. Вие вече ще сте забравили какво сте казали, но неправилно изречените думи ще повлияят по най-неприятен начин на живота ви.

Състоянието на здравето е непредсказуемо. Тялото не трябва да се преохлажда, тъй като е голяма вероятността да се прихване простуда. Уязвими са белите дробове, гърлото, гласовите връзки. Добре е да се изчиства тялото, особено белите дробове и гърлото. Подходящи са разни инхалации, отхрачващи отвари, парна баня. Може да се проведе гладуване. Неблагоприятен ден за лечение на зъби.

Сексът по възможност трябва да е бавен, с продължителна любовна прелюдия, с изобилие от нежни думи, комплименти, различни любовни игри. Добре е да има музика като фон. Сега тя засилва очароващото въздействие.

В същия този ден обаче ни очаква предизвикателен квадрат между Меркурий в Близнаци и Сатурн в Риби. Тази комбинация може да доведе до разсейване, умствена умора и трудно общуване. Меркурий в Близнаци е склонен към бърз и разнообразен обмен на информация, докато Сатурн в Риби поставя граници, сериозност и необходимост от структура. Може да изпитаме блокажи в комуникацията и нарушена концентрация, което може да доведе до трудно вземане на решения. Важно е да бъдете търпеливи, да се съсредоточите върху основните задачи и да прилагате систематичен подход за преодоляване на предизвикателствата на този аспект.

Този ден ни приканва да балансираме и запазвайки умствената яснота да се адаптираме към нуждите на обстоятелствата. Въпреки предизвикателствата, този период може да бъде ползотворен за по-задълбочено мислене, интроспекция и практическо приложение на идеите.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
6703 0

Свързани новини

Водещи новини