Бъдете внимателни към думите, които казвате

  • 11 юни 2024 07:05

  • 9528
  • 0
Бъдете внимателни към думите, които казвате
© Novini.bg/Canva

Луната е в знак Лъв до 08:40ч на 12 юни

Висок енергиен потенциал. Луната способства приповдигнатото и добро настроение. Хората сега са по-решителни и самоуверени. Дните на Лъва са хубави за празнуване и веселие, за флиртуване. Този ден е доминиран и от желанието да се насладите максимално и на суетата или усещането да сте център на внимание. Да се избягва прекомерния стрес и тежката физическа работа. Времето е подходящо за здравословни разходки сред природата. Добре е да се избягват кафето и алкохола, както и прекалено натоварващите храни, особено мазните и солените. 

Уязвими са сърцето, гърба, диафрагмата, кръвообращението и артериите. Повишените натоварвания за тези части на тялото сега не са подходящи, но тяхното лечение и укрепване е много по-ефективно от преди. От витамините и минералите предпочитайте тези, които имат положителен ефект върху сърцето и кръвообращението - особено магнезий, витамин Е, витамини от група В, особено В6. Може да се увеличи и приема на витамин С, селен и Q10. За регулиране на холестерола и почистване на кръвоносните съдове използвайте ленено масло. Сварете чай от глог за укрепване на сърцето, чай от жълт кантарион за стрес. 

Лунен календар: 6 лунен ден от 10:22ч на 11 юни до 11:27ч на 12 юни

Символът на този ден е жерав в небето, олицетворяващ благородство, мъдрост и справедливост, високи цели. Образът му се свързва с плодородието, като пратеник на реколтата, носещ дъжд. Друг символ са облаците. И на тях трябва да се обърне внимание. Например леките и въздушни облаци обещават добър ден. Но тъмните облаци съобщават за дисхармония. Това не се отнася лично до вас като предсказание, а за мястото, където се намирате.

Ден за получаване на любов и благодат. Първият от благословените дни – спокоен и мирен. Наблюдавайте и търсете около себе си знаци. В този ден към земята идва мощен енергиен поток. Да не се нарушава меката атмосфера на деня с битови скандали и изпуснати нерви. Трябва да се забравят всички обиди, да не се изразява недоволство по никаква причина. Бъдете сдържани, търпеливи, умерени, спокойни, не се поддавайте на провокации. 

6 лунен ден е ден на вербалната магия. Бъдете внимателни към думите, които казвате. Те са заредени с мощната енергия на Луната и могат да се сбъднат в скоро време. Обърнете внимание какви обещания давате, те ще станат задължителни за изпълнение. 

Сега е нужно да си отдъхнете от всекидневните дела, като се отдели повече време за почивка, общуване с близки и приятели, време за семейството, децата, партньора. Не натоварвайте мисълта си с житейски грижи. Ден на повишена интуиция, прозрения и получаване на пророчества. Всички действия, които не са насочени към разрушения и нарушение на космическият баланс, са благоприятни. Могат да се започват нови дела.

Не бива да си давате личните вещи на никого през този период. Смята се, че човекът, на когото давате нещата си, може да ви отнеме спокойствието и късмета: те ще „изтекат” като вода или "ще отлетят" като птицата на 6-ия лунен ден.

Добре е да се посвети времето на самоусъвършенстване. Може да медитирате, да палите благовония или да правите аромотерапия. Денят е благоприятен за занимания с пранаяма и други подобни практики. Уязвимо е гърлото. Трябва да се пази от простуда, от крещене.

В този лунен ден сексът укрепва здравето. Сексуалните отношения трябва да бъдат спокойни и нежни. 

Подходящо е за покупки, свързани с творческа и интелектуална дейност. Това могат да бъдат книги, тетрадки, бележници, химикалки, консумативи за рисуване, музикални компактдискове, билети за театър, билети за музеи и т.н. Проблеми могат да възникнат при придобиването на всичко останало. Също така днес можете да си купите бебешки дрехи "за растеж".

Вторник е под управлението на Марс, планетата на действието, енергията и страстта. Днес обаче Марс в Телец прави предизвикателен квадрат с Плутон във Водолей, което може да доведе до интензивни и предизвикателни ситуации, особено за хората, родени във фиксираните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Този аспект може да събуди дълбоки емоции, страсти и интензивни амбиции. Може да доведе до конфликтни ситуации, но в същото време дава възможност за трансформация и освобождаване от стари ограничения. Марс в Телец подчертава солидността, постоянството и практичността, докато Плутон във Водолей носи дълбоки трансформации, еволюция и търсене на истината. Комбинацията от тези две енергии може да доведе до борбен дух и желание за промяна на дълбоко ниво. Тази комбинация от Марс и Плутон носи потенциала за интензивна вътрешна борба и необходимостта да се освободите от ограничаващите фактори. Важно е да сте наясно с вашите реакции и да канализирате тази интензивна енергия по конструктивен начин.

Освен този предизвикателен квадрат, Луната ще образува квадрат с Уран, което ще внесе допълнително напрежение и енергийна нестабилност. Тази комбинация може да доведе до неочаквани промени, подчертавайки необходимостта от свобода, оригиналност и новаторство, но в същото време може да доведе до конфликт между емоционалните нужди и външните обстоятелства. Важно е да избягвате стреса и неконтролираните реакции през деня. 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
9528 0

Водещи новини