Новолуние в Телец

  • 08 май 2024 11:09

  • 2703
  • 0
Новолуние в Телец
©

На 8 май сутринта е новолунието, което се случва в земния знак Телец. Телецът прави тази традиционно „тъмна“ фаза на Луната по-спокойна и по-продуктивна. Важно е да се постави основата за целия лунен месец без бързане и да се подходи рационално към плановете. Новолунието провокира хората към прибързани и необмислени действия, но влиянието на земния знак изглажда този ефект, което прави периода стабилен. По това време често се случват съдбовни срещи, вземат се важни решения, които напълно променят живота. Трябва да сте по-внимателни към всичко, което се случва и да не пропускате шансове, които ще подобрят качеството ви на живот и дори ще ви помогнат да сбъднете мечтите си.

Новолунието в Телец фокусира вниманието на всички върху това кое е реално и кое осезаемо. Има повишена нужда от сигурност и стабилност и човек няма да приеме нищо, което е лишено от съдържание.

Здравият разум, както и моралът, са основни принципи, които трябва да действат като насоки за всички през този период. Новолунието символизира ново начало, начало на нов цикъл и когато е поставено в знака на Телеца, то представлява период от време, когато човек трябва да се бори с вътрешната си същност, с порива да скочи стремглаво в гъстотата на нещата.

Новолунието носи иновативна енергия, сила, която идва отвътре и която кара хората да искат да се откажат от нещата, които ги задържат. Сега е моментът да разбиете оковите си и да се освободите. По време на Новолунието ще искате да се съсредоточите повече върху това, което ви прави щастливи.

Как се отразява този период на отделните знаци:

Овните не са толкова импулсивни, може дори да помислят да се откажат от независимостта си и да потърсят сродна душа, за да създадат семейство.

Телецът става още по-трудолюбив и упорит от обикновено.

Близнаците стават по-спокойни, по-фокусирани и не толкова лекомислени. Интелектът им е подобрен и работи с пълен капацитет.

Рак – Чувствителността е повишена и е още по-трудно да го извадите от зоната му на комфорт. Въпреки това, неговата производителност е подобрена.

Лъвът става не толкова щедър, както обикновено и ако прави безкористно добро, тогава хората около него не го оценяват.

Девите са още по-обсебени от контрола и практичността.

Везните стават потайни и оттеглени в себе си. Опитват се да не показват истински емоции, фокусирани са върху работата и семейството.

Скорпионът става по-спокоен и уравновесен, доверява се повече на близките си (но по стандартите на другите хора ревността му остава силна).

Стрелец – Мечтателността и ирационализмът са отслабени и се появява практичност, която не е характерна за него. Стрелецът изглежда се е установил за известно време, уморен от приключения и е привлечен от уюта на дома, семейството и децата.

Козирог - Сега умът му е на нивото на гений. Организационните способности се укрепват и стойността на вътрешносемейните връзки се увеличава.

Водолей – Любовта към свободата е потисната, търси стабилност и постоянни връзки. Бунтарската природа няма да си отиде, но влиянието на Телеца прави Водолея по-спокоен и готов на компромиси.

Риби – Стават по-практични и не толкова мекосърдечни, както обикновено. Те мислят за собствения си комфорт, поради което близките им, които са свикнали да излизат от трудни ситуации на гърба на Риби, могат да ги обвинят в егоизъм.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2703 0

Свързани новини

Водещи новини