Ден на "форсмажорните обстоятелства"

  • 12 април 2024 06:03

  • 3563
  • 0
Ден на "форсмажорните обстоятелства"
© Pixabay

Луната е в знак Близнаци до 20:46ч на 13 април

Но благодарение на Близнаците, лунната енергия идва при нас във "филтрирана" форма – възприемаме проблемите по-лесно и се научаваме да се наслаждаваме на малките неща.  Това обаче е изпълнено с неприятности – хората стават твърде лекомислени, забравят за дисциплината и отговорността. Луната в Близнаци активира любопитството, бързите реакции и заключения, общата подвижност. Провокира да се захванете с няколко неща едновременно, да се плъзнете по повърхността, без да се задълбочавате в същественото, да губите време и енергия за дреболии.

Емоциите са бързи, лесни, променливи, повърхностни. Засилва се общителността, желанието да се действа бързо. Хората са прекалено податливи на влияния, неспособни да мислят задълбочено и да вземат сериозни решения. Можете да си купите всичко, което не е предназначено за дълъг период на употреба. Има много разговори, дейности, контакти, връзки, така че възниква претоварване и дори най-общителният човек може да стане раздразнителен. Но има една добра рецепта за негативизъм – дихателни упражнения. Те могат да се комбинират с йога упражнения. Масажни процедури, разходки и дейности на открито също са полезни през този период.

Уязвими са плещите, раменният пояс и ръцете, нервната система, дихателните органи. Пазете се от простуда, не стойте на течение, в непроветрени и запушени помещения. От маникюр е добре да се откажете.

Лунен календар: 5 лунен ден от 08:45ч на 12 април до 09:33ч на 13 април

Символ на този лунен ден е митичното същество Еднорога, което означава вярност към принципа, към дълга. Според древните легенди човек може да срещне еднорог, но това ще се случи само в момент на важни събития. 

Пети лунен ден се счита за преломен момент в първата половина на лунния месец. В този ден човек се променя в духовен план. Вътрешното съдържание се трансформира и започва да се подготвя за външни промени. В 5-ия лунен ден тялото и душата получават пълно прочистване: от ненужни емоции, от ненужни контакти, от вредни влияния. По това време може да се появи шанс да започнем отначало и без грешки да следваме набелязания път.

Нарича се ден на "форсмажорните обстоятелства". Често си мислите едно, а излиза съвсем друго. Нещата по всяко време могат да излязат извън контрол. Затова, ако има възможност да отложите стартирането на проект, да пренасрочите важно пътуване или да отмените среща, сменете датите, направете планове за други дни, защото изненадите, както знаем, също могат да бъдат неприятни.

В този ден прекрасно се усвояват знания. Направените в този ден изводи обикновено са правилни. Човек реагира остро на влиянието на “неподходящите” хора. Желателно е всяка дейност да се довежда до край, иначе може да ви навреди.

Важно! Всички мисли, дори най-мимолетните и незначителните, могат да станат реални в този период. Добре е да контролирате ума си, за да не навредите на себе си или на другите. В петия лунен ден е абсолютно нормално, ако настроението и състоянието ви не са стабилни. На сутринта усещате, че ви е радостно, а на обяд вече всичко е досадно. Не се тревожете от такива драстични промени. По този начин тялото се опитва да се обнови, да се отърве от излишното. Добре е в този ден да си поплачете. Всичко, което ни довежда днес до сълзи и плач е полезно, защото ни посочва нашите недостатъци. Ако плачете на сън е хубаво, защото така се пречиствате.

Не трябва да се гладува. Трябва да се отдели внимание на храната, защото това е единственият ден, когато храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Като основа на храненето се предпочита мляко и извара. Хубаво е да се използват билки, да се пият отвари.

Сексът в този лунен ден може да се приеме като целебен, трябва да бъде отпускащ и успокояващ. Натрупаното напрежение и стрес се трансформират в чистата енергия на любовта. Избраните позиции трябва да бъдат лесни и удобни за двамата партньори. Сложните пози е добре да се избягват, тъй като в енергийната структура на човек стават разни промени и не трябва да им се пречи.

Подстрижка дава импулс към творческа реализация и настройва човек на вълните на радостта, възстановява харизмата.

Седмичен хороскоп от 8 до 14 април

 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3563 0

Водещи новини