Плутон във Водолей – вибрационно издигане

  • 21 януари 2024 13:12

  • 4596
  • 0
Плутон във Водолей – вибрационно издигане
© pixabay

Плутон влиза в знак Водолей на 21 януари. Преходът в нов период винаги води до промяна в енергията в различни области, които могат да засегнат важни аспекти от живота ни. Плутон за последно е във Водолей в 1776 г., годината на Американската война за независимост, която донася разрушение, но и прераждане и иновации, събуждайки гения и желанието за действие.

Плутон е лишен от статута на планета, но дори и като най-малкото и отдалечено небесно тяло, не бива да се подценява силното му влияние. Това малко, но мощно небесно тяло е отговорно за някои от най-променящите живота събития. Космическата история, която започва от този ден, ще продължи да се разгръща и развива през следващите двадесет години, разкривайки дълбоки истини и катализирайки масивни промени както на лично, така и на колективно ниво.

Плутон в астрологията символизира дълбочина, интензивност и мистерия, както и големите цикли на смърт и прераждане или създаване и унищожение. 

Планетата Плутон, астрологически се свързва с всичко, което е свързано със "сенчестата страна" – това, което не е осветено, което остава скрито. Всичко, което нашата съзнателна личност крие от себе си. Но сега Плутон ще извади всичко, което е под повърхността на видимо място, не само на личностно ниво, ако ни докосне като транзит, но и на колективно ниво, неговата задача ще бъде да "прочисти" нашата реалност. Трансформацията, както на лично, така и на колективно ниво, се проявява като остри кризи, пълен хаос, пълно унищожение чрез войни, за съжаление, на старите властови структури.

Навлизането на Плутон в зодиакалния знак Водолей ще повлече със себе си цяла поредица от събития, свързани с икономиката, политиката и ситуацията на природните явления. Нови реформи, преструктурирания, появата на нови закони, нови правила в икономиката, в регулирането на финансовите потоци и т.н. са напълно възможни. 

Икономиката се стреми към дигитални версии на парите. За това се говори отдавна, и дойде моментът, когато тези процеси ще бъдат активно реализирани. Във връзка с такъв преход може да има и злоупотреби: появата на нови видове измами. Естествено, преходът няма да се осъществи за една година. Това ще се осъществява за дълъг период от време: може би десетина или две десетилетия. Светлата страна на Плутон е способността да се осъзнае потенциалът на конструктивния живот, който е в много медицински и научни открития, чиито конкретни резултати ще са видими в следващите поколения.

Когато Плутон навлезе във Водолей, това ще създаде напрегнати аспекти на представителите на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Знаците от фиксирания кръст са призвани към еволюция през следващите 20 години. Планетата се движи бавно, така че няма да ви диша през цялото време във врата. Започва вашият процес на пречистване и изцеление към истинското ви Аз. 

През септември Плутон отново ще се завърне в Козирог за известно време, тъй като става ретрограден. Това е последното му завръщане в този знак. Ако имате планети в последния градус, особено Слънцето, Луната, управителят на първия дом, тогава това ви засяга. И също ще се отрази и на онези хора, които имат планети в края на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог. Транзитите на Плутон траят поне няколко години в личен и социален план, именно защото е необходимо време, за да се направи трансформация и постигане на реална промяна.

- от 21 януари (във Водолей.) 

Плутон ще е ретрограден от 2 май до 12 октомври

- от 2 септември (в Козирог)

- от 20 ноември (във Водолей)

В края на 2024 година отново и окончателно ще се завърне във Водолей, където ще остане до 2043 и 2044 година.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
4596 0

Свързани новини

Водещи новини