Венера в Скорпион - фатални връзки и опасно привличане

  • 07 декември 2023 12:53

  • 3897
  • 0
Венера в Скорпион - фатални връзки и опасно привличане
©
Слушай новината Слушай новината

Транзитите като движения на Вселената, дори когато не докосват някоя жизненоважна точка от нашата рождена карта, имат енергия, която влияе на нашия свят и това, което гравитира около нас. Планетата, която „сменя знаците“, е оцветена с различна енергия.

Венера е в Скорпион от 4 до 29 декември. Тук е в изгнание, защото тази планета управлява противоположния знак, Телец. Венера, планета, свързана с понятията любов, привличане, връзка, хармония, през следващите седмици ще придобие тоновете и характеристиките на Скорпион.

Когато Венера навлезе в територията на Скорпион, вторият воден знак, желанието, любовта и отношенията придобиват малко сложни характеристики. Навлизаме в областта на страстта и силните емоции, където интимността и сексуалният компонент са преобладаващи.

Венера в Скорпион ще бъде по-съблазнителна и мистериозна. Ще има интензивни и страстни запознанства, но може би и раздяла за някои знаци. Това може да бъде и катарзисен период, в който трябва да пуснем това, което вече не е жизненоважно за нас, и да се преродим отново.

Скорпионът пази чувствата си някъде дълбоко, той по-скоро ще ги потисне, отколкото да ги покаже. Не се заблуждавайте от спокойствието, което притежава енергията на Скорпиона. Не отваряйте "капака", освен ако не е абсолютно необходимо, защото парата отдолу може да ви изгори. Енергията на дълбочината, екстремните чувства... с голяма интензивност. 

Седмичен хороскоп от 4 до 10 декември

Въпреки това, Венера в Скорпион, освен към мистериозното и сексуалното, също има отношение към финансите, които зависят от трети страни и финансите, които споделяме с другите, така че може да изведе подобни проблеми на преден план.

На 10.12. Венера ще образува опозиция с Юпитер. Като цяло всички трябва да се пазим от финансовото прахосване или даване, дори ако това ще ни достави дълбоко удовлетворение. Аспектът предразполага към увеличение на финансовите разходи. Жените ще бъдат привличани от лукса и ще са склонни да купуват скъпи неща и бижута под влияние на емоцията или импулса. При напрегнати аспекти на Венера с Юпитер може да се увеличи нивото на кръвната захар. Внимавайте какво ядете - има тенденция към бързо напълняване в дните около датата.

След това Венера на 21.12. ще формира аспект на опозиция с Уран, който ще доведе до сътресения в отношенията и партньорствата, възможни раздели, но и внезапни разходи, може би за наше лично удовлетворение или за дългове. Ще се отрази повече на знаците на неподвижния кръст (Телец-Скорпион-Лъв-Водолей) от 3-та декада. Внезапната и светкавична любов, внезапните запознанства или възможности, вероятно ще благоприятстват повече Рак-Козирог-Дева- Риби от 3-та десетдневка.

На 25.12 Венера щедро и изцяло ще ни даде духа на дните на Коледа, тъй като ще формира аспект тригон с Нептун, което е и нейната горна октава. Тя ще ни повдигне емоционално и духовно, ще ни настрои романтично, но и доста идеализирано. Ще донесе романтични моменти, романтични любови или запознанства, но и възможността да повярваме в нещо по-висше и може би в истинската любов. Раци-Скорпиони-Телец-Козирози от 3-та декада ще бъдат повлияни положително, докато Дева-Риби, това което виждат, може да не възприемат като реално.

И накрая, преди Венера да премине в знака на Стрелец, тя ще образува секстил с Плутон на 29.12, което ще даде голяма подкрепа на Венера, която се намира в знака, управляван от самия него, ще даде на отношенията дълбоко трансформиращо качество на интензивна и абсолютна връзка, доверителни отношения, докато новите връзки ще бъдат доста интензивни с голяма еротичност и сексуалност. Също финансови споразумения, известна финансова подкрепа или подаръци ще ни съживят. Водните и земните знаци от 3-та декада (Рак-Скорпион-Риби)-(Телец-Дева-Козирог) ще бъдат положително повлияни.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3897 0

Водещи новини