Ако искате да сте в унисон с енергията на деня, практикувайте аскетизъм

  • 29 септември 2023 05:55

  • 2221
  • 0
Ако искате да сте в унисон с енергията на деня, практикувайте аскетизъм
© Pixabay

Луната е в знак Овен от 03:18ч до 04:19ч на 1 октомври

Луната в знак Овен психологически "добавя масло към огъня". Спокойните и балансирани отношения могат да избухнат в този момент с нова сила, създава се напрежение. Хората се настройват за борба, противодействие, съперничество. Могат да разпалят ненужни конфликти и спорове. Да се засили самоконтрола, чувството за хумор и самоиронията. Избягвайте да се самонавивате. Не трябва да се възгордявате. Смело вземайте решения.

Уязвима е главата и мозъка. Зачестяват инсултите. Не се препоръчва никакво напрежение. Да се избягват и физическите натоварвания. Очите да не се напрягат също и да се сведе до минимум работата с компютър, четенето и гледането на телевизия.

Пълнолуние в  12:59ч.

Лунен календар: продължава 15 лунен ден до 19:23ч

Средата на лунния месец сме. Всички положителни и отрицателни качества у човека се увеличават значително като с лупа. Затова бъдете много внимателни, за да не надделеят негативните страни. Бъдете осъзнати и не позволявайте емоциите да вземат връх над разума. Много е важно да се запази спокойствие, да не се спори с близки хора, ако държите на отношенията.

Хората, които се поддават на съблазни сега, могат да получат неприятни последствия. Всичко тайно може да стане явно. Да се избягват шумните компании и места, където има струпване на много хора. Луната сега е активна и се стреми да ни подхвърля неразрешими ситуации и да ни поставя в неудобно положение. В този ден е добре да се съблюдават правилата на аскетизма.

Опасен период, тъй като може едновременно да донесе радост, както и да я отнеме. Всичко зависи от това, доколко тактично ще се отнесете към другите при общуването. Запазете спокойствие и контролирайте емоциите си, само така ще избегнете неприятностите.

Добре е да се ограничи храната – гладуването в този ден положително влияе върху мислите. Не се препоръчва да се яде месо и гъби, тъй като вероятността от натравяне е висока. Здравето сега изисква особено внимание, особено при хората, които имат хронични заболявания (захарен диабет, болести на сърцето). Обърнете внимание на панкреаса, диафрагмата, черния дроб. Всяко заболяване, което започва в 15-ия ден, може да доведе до сериозни усложнения. Не се занимавайте със самолечение.

Романтичните срещи е добре да се отложат за друго време.  Този сложен ден, романтиката е неуместна. Периодът се характеризира с емоционална нестабилност. Да се уравновеси психическото състояние и да се съсредоточите върху енергията си ще помогнат различни медитативни практики, занимания с йога.

Секс – Макар да няма ясни противопоказания за занимания с любов, плътските утехи може да донесат вътрешно опустошение на другия ден. По-добре прескочете. Ако искате да сте в унисон с енергията на този ден, практикувайте всякакъв вид аскетизъм. Не се поддавайте на желанията на тялото си, просто ги наблюдавайте, не им позволявайте да ви контролират.

Подстригване – Неблагоприятно време за подстригване. Може да имате неприятности със здравето и лошо самочувствие. От процедурите при фризьор може да се повиши кръвното налягане, да се появи главоболие, упадък на силите. Особено лошо е да се подравнява косата.

Благоприятен ден за всякакви покупки. Но ако почувствате дори и за малко, че се опитват да ви заблудят или ви говорят невъзпитано, веднага се откажете да купувате. Това е сигурен знак, че артикулът, който искате да купите сега, няма да ви донесе радост. Изчакайте няколко дни и опитайте отново.

Следва 16 лунен ден от 19:23ч на 29 септември до 19:47ч на 30 септември.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2221 0

Свързани новини

Водещи новини