Ден на алхимията и трансформацията

  • 21 септември 2023 05:59

  • 2175
  • 0
Ден на алхимията и трансформацията
© Pixabay

Луната е в нарастваща фаза и в знак Стрелец до 23:21ч на 22 септември

Днес сме дружелюбни, общителни, открити, честни, безгрижни, но и безотговорни. Денят е изпълнен с оптимизъм и ентусиазъм. Може да се чувствате неспокойни, привлечени на някъде, трудно ви е да стоите на едно място. Пазете се от недискретност и прекомерна откритост.

Стрелецът действа върху бедрата, таза, слабините и бедрената кост. Каквото и да правите добро за тези части на тялото, днес е двойно по-ефективно. Това, което натоварва бедрените кости, е по-вредно, отколкото в други дни. Болките в гърба и долната му част ще се усещат по-силно. Може да имате проблеми с ишиас, разширени вени, бедрата. Не натоварвайте тези части на тялото.

Седмичен хороскоп от 18 до 24 септември

Избягвайте да вдигате тежки товари и не правете дълги разходки. Погрижете се за топли дрехи, времето в Стрелец е променливо. Добре е за масаж, ще ви помогне да отпуснете спазматично свитите мускули. Редуване на душ със студена и топла вода също ще бъде полезен. Добре ще се отрази на краката ходене на пети и на пръсти, от външната и вътрешната страна на ходилата. Направете топла вана на краката със сол и етерично масло (подходящи са сандалово дърво, евкалипт, розмарин, хвойна), масажирайте ги и после почивайте с вдигнати крака. Подхранващите маски за лице и деколте ще бъдат ефективни този ден. Подходящо да опушите стаите с изсушен градински чай (салвия), който оставете в стаята да тлее. 

Лунен календар: продължава 7 лунен ден до 13:50ч на 21 септември

7-ми лунен ден е един от най-удачните дни за бизнес. Има възможност да се реализират планове и идеи, да намерите нови клиенти, помощници, покровители. Направлявайте своята активност към реализация на замислите ви и осъществяване на плановете.

Този лунен ден е свързан с речта и гърлото. Всяка изречена дума има огромна сила. Затова не лъжете и не говорете излишно и прекомерно. Може да ви провокират, но не бива да се поддавате. Внимавайте и не произнасяйте лоши и неприлични  думи. Като цяло е по-добре да се говори по-малко. 

Състоянието на здравето е непредсказуемо. Тялото не трябва да се преохлажда, тъй като е голяма вероятността да се прихване простуда. Уязвими са белите дробове, гърлото, гласовите връзки. Добре е да прочиствате тялото, особено белите дробове и гърлото. Подходящи са разни инхалации, отхрачващи отвари, парна баня. Може да се проведе гладуване. Неблагоприятен ден за лечение на зъби.

Следва 8 лунен ден от 13:50ч на 21 септември до 14:58ч на 22 септември.

Неговият символ е митичната птица Феникс. Това е ден на трансформация и прошка. Хубаво е миналото да се затвори завинаги. Днешният ден се управлява от алхимията, можете да си приготвите лекарство за болестта си, то ще бъде максимално ефективно. 

Препоръчва се да се откаже от изтощителната домашна работа, която изисква много физическо натоварване. Това може да отнеме много сила и енергия, което ще отнеме време за възстановяване. Обаче не е добре да боравите с огън. В тялото протичат големи биохимични промени и реакции. Най-засегнати са стомахът и червата, затова може да ги прочистете. Яжте лека храна и вечеряйте не по-късно от 19 часа.

Благоприятно време за общуване и нови запознанства, за дребни покупки. Интимността през този период е нежелателна.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2175 0

Свързани новини

Водещи новини