Идва Ретрограден Меркурий

  • 22 август 2023 16:18

  • 5036
  • 0
Идва Ретрограден Меркурий
©

От 23 август Меркурий, който е в знак Дева, от стационарен се подготвя за своя пореден ретрограден цикъл, чието влияние ще продължи до 15-17 септември.

Лошата новина: никой не е имунизиран срещу силата на ретрограден Меркурий. И така, какво трябва да направите през следващите три седмици? Преди всичко не се паникьосвайте. С малко подготовка и далновидност можете да избегнете някои големи грешки.

Първо, какво означава ретрограден Меркурий? По принцип това е общият знаменател на всичките ви технически проблеми в момента! По-конкретно, когато планетите са ретроградни, техните ефекти изглеждат обърнати. За да знаете коя сфера на вашия живот ще бъде силно активирана от тази нова ретроградност, препоръчително е да анализирате наталната си карта.

Меркурий в Дева

Следователно това време ще бъде за анализ и интроспекция. Приемете, че ще трябва да намалите темпото през този период, ако можете, не претоварвайте графика си. Почерпете вдъхновение от перфекциониста Дева и се опитайте да организирате добре това, което можете да организирате предварително!

Какво да не правим, когато Меркурий е ретрограден?

Не се препоръчва голямо пътуване.

Подписване на основен договор – работа, брак, други.

Започване нова работа. (не се стряскайте, в началото подпишете за 1 месец, после ще преминете в основен договор)

Избягвайте големи конфликти с другите, ако е възможно.

Не се препоръчват ремонти на транспортни средства, колата си... ако е възможно!

Не се опитвайте да контролирате случващото се.

Започване важен проект (добър момент е да продължите да работите по започнати и текущи проекти)

Изпращане на съобщения или имейли, без първо да проверите съдържанието им.

Избягвайте да вземете твърде големи житейски решения.

Накратко, всичко, което включва започване на нещо... Определено това не е подходящият  момент! Също така е вероятно да има проблеми с комуникацията и транспорта по време на ретроградност, така че трябва да бъдете търпеливи.

Седмичен хороскоп от 21 до 27 август

Ако непременно трябва да направите някое от тези неща, не се паникьосвайте. Ретроградният Меркурий не е просто негативен, той е само по-нестабилен и може да ви изненада неприятно. Може би, ако тръгнете на пътуване или подпишете договор, нещо ще се развие по различен начин от планираното...понякога за по-добро!

Ретроградният Меркурий има и своите положителни страни. Може да ви посетят най-неординарни мисли, но е добре да си ги колекционирате без да предприемате тяхната реализация, докато планетата стане отново директна. Ретроградната фаза се явява индикатор на периода, когато е необходимо информационно разтоварване, отдих от отчетите и откъсване от монотонните процеси. Заемете се със старите и отложени дела, които трябва да довършите. Сменете вектора на своята меркурианска активност.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
5036 0

Свързани новини

Водещи новини