Меркурий в Дева

  • 30 юли 2023 10:07

  • 3781
  • 0
Меркурий в Дева
© Novini.bg/ Canva

Звездите са във вечно движение над главите ни и това влияние оказва значителен ефект върху влиянието върху живота ни. От 29 юли до 4 октомври Меркурий ще транзитира по-дълго време в земния знак Дева, тъй като на 23 август влиза в ретрограден цикъл, който ще продължи до 16 септември. Това астрологично движение обещава да донесе серия от промени и предизвикателства в живота ни, събуждайки интелектуалния ни потенциал. Меркурий се счита за интелектуална планета и оказва влияние в това как общуваме с другите. Този транзит е идеалното време да организираме ума си и да се съсредоточим върху приоритетите си.

Меркурий в гръцката митология е бог Хермес, син на Зевс и Мая, дъщеря на титана Атлас. Меркурий е бил пратеник на боговете и е известен със своята бързина. Меркурий в астрологията свързва духа и тялото, духа и материята. Той е свързан с всичко, което означава движение, свързаност и общителност. Това е най-бързо движещата се планета.

Девата е земен знак известен със своята сериозност и педантичност. По-скоро нервен и взискателен, този знак е също така алтруистичен и представлява услугите, работата и здравето в астрологията. Земната стихия допринася за систематичното разпределение на енергията. Негативните аспекти дават прекомерна критичност, пристрастност, придирчивост, дребнавост, мърморене, сарказъм в речта.

В Дева Меркурий се чувства чудесно, тъй като управлява този знак. Можем да очакваме много хубави неща, ако обърнем нужното внимание на възможностите. Тук липсващите части на пъзела си идват на мястото. Време е да се отпуснем, както в действията, така и в мислите и да не претоварваме излишно мозъка си. Всеки, който прекалява в комбинациите, може да попадне в собствения си капан.

Меркурий ще насърчи интелектуалния капацитет, тактическия усет и прецизността на мисълта. Този период няма да е лек, но може да предложи на всеки потенциала да се зарови дълбоко в проблемите, да ги анализира и накрая да намери решения. Към проблемите в този период ще се подхожда с логика и анализ, като се предпочита да се събира възможно най-много информация, преди вземане на решение. Засилва интереса към материалните и финансови въпроси,  много подходящ и добър период за счетоводители, журналисти, предприемачи и брокери в областта на недвижимите имоти.

Също така имаме възможност да се възползваме от увереността, донесена от Меркурий в Дева, като същевременно запазим уважението към хората около нас. По този начин можем да се възползваме максимално от тези космически връзки и да създадем хармонична комбинация от действие, комуникация и личностно развитие в живота си.

В здравословно отношение Меркурий в Дева засилва нервността, отслабва червата, дава лошо храносмилане и заседналата работа не е много подходяща. Нужно е повече движение и раздвижване.

Меркурий в Дева ще намали малко плама на огнените знаци – Овен, Лъв и Стрелец. Ще трябва да бъдете внимателни и да прегледате в детайли плановете си за действие. Транзитът ще ви принуди да бъдете по-смирени, изисквайки малко повече дискретност от обикновено, дори ако искате да вземете думата или да се изявите.

На Земните знаци – Телец, Дева и Козирог - Меркурий ще засили способността ви да се фокусирате. Ще намерите много възможности да дадете на идеите си по-конкретна и прецизна форма, което ще ви позволи да постигнете ефективност и продуктивност в професионалния си живот.

Пред водните знаци – Рак, Скорпион и Риби - могат да се отворят врати, особено на социално-професионално ниво. Меркурий в Дева ще ви помогне да канализирате емоционалното си преливане и да изразите чувствата си с думи.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3781 0

Водещи новини