Венера в Рак – нежна и любяща енергия

  • 07 май 2023 13:31

  • 2785
  • 0
Венера в Рак – нежна и любяща енергия
©

В неделя Венера влиза в знака на Рак. Време е вие (и вашите ценности) да се успокоите, да си поемете дъх и да се съсредоточите... Време е да се вглъбите в себе си и да се придържате към грижовното в себе си.

В астрологията Венера показва как обичаме, кого обичаме, какво обичаме и какво сме готови да дадем в замяна. Венера в Рак е чувствителна енергия, която внася много съпричастност, интимност и романтика в отношенията, интензивност на нашите чувства, както и доброта, състрадание, съпричастност и много чувствителност. В отношенията чувството да принадлежност един към друг се засилва.

Освен със сферата на емоциите, Венера се свързва и с пари и финанси, лукс, богатство, блясък и красота. Зодиакалния знак, където се намира Венера, ни показва колко важни са тези неща за нас и докъде стигаме, за да ги получим.

Преминавайки Венера в Рак от 7 май до 5 юни, ние губим щастливия дух на Венера в Близнаци и любовта става много по-интензивна и сериозна връзка. Когато Венера е в Рак, любовните настроения могат да се променят много бързо. Въпреки това, Венера помага в повечето случаи да се оправят любовните отношения и да се радваме на хармония в семейството. Ако сте сами, не се отчайвайте. Този период може да ви донесе идеалния партньор, но и вие не стойте със скръстени ръце, в уюта на дома. Поемете инициативата, излизайте повече, ходете на срещи, посещавайте мероприятия.

Гроздето, символ на деня

Венера в Рак е любяща, чувствителна енергия, която е дълбоко грижовна и има огромно чувство на състрадание към другите. Това обаче е и енергия, която се фокусира силно върху емоционалната сигурност. Когато Венера е в Рак, ние искаме да се чувстваме в безопасност, за да можем да защитаваме и да се грижим за другите. Всъщност можем да бъдем твърде внимателни, тъй като когато Венера е в Рак, можем да наблегнем твърде много на безопасността. Може да сме свръхзащитни към себе си или близките си, прекалено чувствителни или прекалено подозрителни към поведението на другите.

Във финансово отношение Венера в Рак е хитра. Финансовата стабилност има значение тук, както и емоционалната стабилност в любовта, но Венера в Рак не се страхува да поема умишлени рискове. Трябва да помним, че Ракът в астрологията е кардинален знак и воден знак. Кардиналните знаци ръководят и насочват; когато Венера е в Рак, тази енергия идва от сърцето, а не от главата.

Венера в Рак също може да бъде доста манипулативна, използвайки силата на водата (емоциите), за да получи това, което иска. Емоционалната манипулация може да бъде много фина, но въпреки това е вредна и на това трябва да се обърне внимание при този транзит.

Днес Венера се плъзва във водата... Тя ви отвежда у дома в това, което винаги е било вашият център, това, което винаги е било вашият източник...

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2785 0

Свързани новини

Водещи новини