Седмичен хороскоп от 1 до 7 май

  • 01 май 2023 10:40

  • 11413
  • 0
Седмичен хороскоп от 1 до 7 май
©
Слушай новината Слушай новината

Астро-аспекти

На 1 май Плутон ретрограден

На 2 май Слънце в съвпад с Меркурий

На 4 май Венера квадрат Нептун

На 5 май Венера секстил Юпитер

На 5 май Пълнолуние  и лунно затъмнение в Скорпион

Луната през седмицата се движи през знаците –Дева, Везни, Скорпион и Стрелец

Благоприятни дни за подстригване по лунен ден – 1, 2 май

Благоприятни дни за боядисване на косата по лунен ден – 1, 2 (до 17:02ч), 4, 5, 6, 7 май

„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете всичко така, както е, не предприемайте нищо важно. 

02.05. 02:54 - 02.05. 09:10
04.05. 12:18 - 04.05. 17:33
06.05. 17:39 - 06.05. 23:05

Овен – Лунното затъмнение тази седмица ще донесе проблеми, свързани с финансовия сектор, някои забавяния, които могат да съществуват във финансовите дела и всичко, свързано с вашите приходи, разходи и ресурси, ще излязат на преден план и ще трябва да ги управлявате разумно, за да няма недостиг. Възможни са емоционални възходи и падения, които ще се отразят по един или друг начин на познанства, разговори и срещи. Почти по време на затъмнението Венера в Близнаци ще образува квадрат с Нептун в Риби, което може да създаде разочарование поради въпрос или човек. 

Благоприятни дни – 7

Бъдете внимателни – 2, 3

Телец – Тази седмица ще бъде много важна за вас. Случващото се лунно затъмнение, както и ретроградният ход на Меркурий по оста Телец/Скорпион може да усложни вашата ситуация, така че трябва да обърнете специално внимание на действията, решенията и общуването в отношенията ви. Тези дни е много вероятно да почувствате необходимост да се върнете към въпроси, свързани с лични и професионални отношения, към минали дела и може би да преразгледате някои от тях. Трябва да внимавате също за здравословното си състояние.

Благоприятни дни – 1

Бъдете внимателни – 5, 6

Близнаци – Лунното затъмнение на 5 май ще създаде емоционален "смут", който от своя страна може да доведе до невъзможност за управление дори на прости ситуации, касаещи личния ви живот. Квадратурата на Венера във вашия знак с Нептун в Риби може да доведе до напрегната ситуация, която няма да отговаря на действителността и повишава раздразнението ви, когато почувствате, че нещо не върви по начина, по който сте мислили. Промените ще дойдат при вас и дори сега да изглеждат негативни, в крайна сметка пак ще се окаже, че всичко е за добро.

Благоприятни дни – 2, 3, 4

Бъдете внимателни –7

Рак – През тази седмица е особено важно да не се поддавате на суетене. Звездите ви съветват да прекарвате повече време в уединение, това е сигурен начин да избегнете стреса. Енергията на затъмнението вероятно ще създаде емоционални възходи и падения, които няма да ви помогнат да видите ясно нещата. Това, което трябва да направите през тези дни, е да погледнете възможно най-реалистично на ситуация, засягаща личния ви живот. Важно е да запазите спокойствие и да вярвате в най-доброто. Тогава със сигурност ще получите това, за което мечтаете. 

Благоприятни дни – 1, 5, 6

Бъдете внимателни – 2, 3, 4

Лъв – През седмицата не се препоръчва да планирате сериозни неща, трябва да стигнете първо до логичното приключване на предишните задачи. Вероятно ще се сблъскате тези дни с различни стресови ситуации. Би било добре да избягвате задкулисни договорки и действия, тъй като поради лунното затъмнение и ретроградния Меркурий може да се създаде благоприятна почва за подобни неща, което може да създаде проблеми в професионалните ви отношения. Възможно е да почувствате необходимостта, но и силата да се „отърсите“ от емоционални тежести и проблеми от миналото, които създават негативни чувства у вас. 

Благоприятни дни – 2, 3, 4

Бъдете внимателни – 5, 6

Дева – Работата изглежда не е сред приоритетите ви тази седмица, тъй като някои лични дела ще монополизират интереса ви. Въпреки това ще трябва да обърнете внимание. Ако сте необвързани, е много вероятно да смятате, че има нерешени проблеми с човек от миналото, затова опитайте се да ги изясните, разрешите и след това решете как да продължите напред. Ако не успеете да контролирате това, което правите или казвате, тогава можете да бъдете застигнати от доста мощен поток от проблеми: в любовта, в бизнеса, в работата. Особено внимание трябва да се обърне на вътрешния свят.

Благоприятни дни – 5, 6

Бъдете внимателни –1 ,7

Везни – Седмицата може да е свързана с трудности. Затъмнението на Луната и ретроградният ход на Меркурий в знака Телец показват, че тези дни няма да имат стабилност и е много вероятно и те да донесат известно забавяне в делата ви и финансовите въпроси. Това може да ви направи прекалено раздразнителни и критични, което няма да ви е от полза при решение на проблемите. Избягвайте да влизате в открити конфликти и обстоятелствата постепенно ще се подредят във ваша полза. 

Благоприятни дни – 7

Бъдете внимателни – 2, 3

Скорпион – Въпрос, свързан с партньорство, изглежда ще излезе на преден план тази седмица, вероятно това ще е проблем, който ви занимава отдавна, а не нещо ново, което ще се появи и ще ви изненада. Във ваш интерес е да не бъдете егоисти, а да отделите част от времето си за близки, приятели, любимите хора. Тези дни трябва да избягвате всяко споразумение или значително движение по въпроси, които ви вълнуват, тъй като изглежда, че няма да има необходимата стабилност. Седмицата е идеална за вътрешна работа върху себе си, но не и за глобални промени във външния вид. 

Благоприятни дни – 1

Бъдете внимателни – 5, 6

Стрелец – Тази седмица нестабилният фактор ще играе ключова роля в развитието на нещата, а ретроградният ход на Меркурий в знака Телец може да изведе на преден план събития от миналото. Сега е безсмислено да развивате някаква бурна дейност, усилията ви могат да бъдат пропилени. Може да се поддадете на импулса, но в същото време бъдете по-внимателни да не създадете объркване поради нововъведения и да не си навлечете излишни проблеми. Трябва да обърнете внимание на финансите и на управлението на вашите приходи и разходи. Също така си струва да обърнете специално внимание на финансовите споразумения, за да не направите ход, който може да навреди на вашия фонд.

Благоприятни дни – 2, 3, 4

Бъдете внимателни –7

Козирог – Седмица с лунно затъмнение не обещава много благоприятни дни за нещо важно. За да продължите напред, са ви необходими качества като мекота, гъвкавост и способността да намирате разумен компромис. Всички възможности са отворени тази седмица, която изглежда има силен "кармичен" елемент, особено в личните и емоционални дела. Възможно е приключване на връзка или познанство, но не забравяйте, че по този начин ще остави място за нещо ново, което изглежда няма да отнеме много време, за да се появи. Нова кармична любов е много вероятно да срещнете през тези дни.

Благоприятни дни – 1, 5, 6

Бъдете внимателни – 2, 3, 4

Водолей – Тази седмица ще играе решаваща роля в развитието на важни за вас въпроси, особено въпроси, които засягат професионалния сектор. Тези дни са подходящи за наблюдение и оценка на събитията, а не за моментално разрешаване на някакви въпроси. Опитайте се да приоритизирате проблемите. На работа ще трябва да отделите много време и енергия на организационни въпроси, ще е хубаво да не закъснявате. Ще се появят нови планове, перспективи, идеи и настроението естествено ще се подобри. 

Благоприятни дни – 2, 3, 4

Бъдете внимателни – 5, 6

Риби – Венера се движи в последните градуси на Близнаци и квадратът, който образува с Нептун, намиращ се във вашия знак, е много вероятно да създаде някои дилеми в личния избор. В съчетание със затъмнението, което ще донесе нестабилност в по-общ контекст, би било добре през тези дни да избягвате решения, които могат да определят развитието на лични отношения или емоционална афера, която е важна за вас. Бъдете по-резервирани, споделяйте мислите си само с близки хора. Не влизайте в спорове с околните, дори в социалните мрежи. На работа в следващите дни е по-добре да привличате по-малко внимание. 

Благоприятни дни – 5, 6

Бъдете внимателни –1 ,7

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
11413 0

Свързани новини

Водещи новини