Слънце в съвпад с Хирон – период на трансформация и лечение на раните

  • 05 април 2023 11:53

  • 4564
  • 0
Слънце в съвпад с Хирон – период на трансформация и лечение на раните
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

На 5 април Слънцето е в съвпад с Хирон в знак Овен. Когато една планета е в съвпад със Слънцето, тази конкретна планета започва нов цикъл. Този съвпад полага началото на нов годишен цикъл на Хирон.

На 1 ноември 1977 г. американският астроном Чарлз Ковал открива малка планета с напълно изключителна орбита. Няколко седмици по-късно планетата е наречена Хирон на името на кентавъра. През 1991 г. Хирон е класифициран като комета. Астрономите не са успели да установят единодушно дали това е астероид или комета, затова е решено да бъде включен и в двете категории.

Меркурий в Телец

Има три архетипа, свързани с Хирон: Раненият лечител, Шаманът и Алхимикът. В позитивен план той ни насърчава да открием и отключим своята собствена индивидуалност и потенциал. В негативен план той носи болка и страдание, „рана“ от минал живот, която очаква своето изцеление.

Според митологията Кронос (или Сатурн) се влюбил лудо в нимфата Филира. Съпругата му Рея го хванала в „крачка“ и Кронос, превърнат в жребец избягал. Кентавърът Хирон, наполовина човек и наполовина кон, е плодът на този съюз. Когато Филира видяла сина си, тя изпитала дълбока неприязън и помолила Зевс да я превърне в липа. По-късно Хирон се оттегля в пещера на планината Пелион, където учи младите герои на бойни изкуства, изкуството на лов и музика. Хирон е крал на кентаврите, астролог, лечител, жрец, воин, мъдър учител на митичните герои. Най-известните му ученици са Ахил, Язон и Асклепий. Краят на историята съдържа символично послание: неволно Хирон е ранен от отровна стрела от своя приятел Херкулес. Тъй като Хирон бил безсмъртен, той продължил да живее с тази ужасна, неизлечима рана. Накрая той помолил боговете да му отнемат безсмъртието и с мир отишъл в подземното царство Хадес.

Астрологически Хирон представлява мъдрост, търпение и господство над тъмните инстинкти. Поради неизлечимата си рана, той има дълбоко разбиране за страданието във всичките му форми. Хирон представлява мъдро животно, природна сила, която доброволно е избрала да служи на човешката еволюция и човешкото съзнание, вместо да остане сляпо подчинена на инстинктивните принуди на животинското царство.

Ако видим символиката на мита, Хирон е онази част от нашата психика, която е тежко наранена, но не по наша вина. Когато под влиянието на Сатурн ни се случват лоши неща, това е защото се връща кармата на действията ни. Ние не носим отговорност за тези наранявания, те са тук, за да ни научат на нещо и да излекуват наранена част от нашата психика. В астрологията Хирон представлява нашата най-дълбока рана. Хирон е образът на това, което е било несправедливо наранено в нас. Домът и знакът в личния ни хороскоп, в който се намира Хирон, ни казва много за това къде и как животът ни е наранил.

Ние отблъскваме онези части от нас, които намираме за нежелани. В сянката на нашата психика тези рани стават все по-дълбоки и по-дълбоки. Когато най-накрая интегрираме раната, се случва нещо чудотворно. Тази първична рана, тази част от нас, която отблъсвахме, най-накрая намира своето място в по-голямата картина на това кои сме. Ставаме цялостни. Частите от пъзела най-накрая се събират. Тогава настъпва изцеление. Когато всички счупени части от нас се обединят в едно цяло.

Логично е, че когато Хирон (раненият лечител, шаманът и алхимикът) се сблъска със Слънцето, да имаме възможност да се излекуваме. Излекуването се предхожда от лечебна криза. Изцелението не се случва просто така. Започва със страдание, с влошаване на симптомите.

Провокативен и сложен ден

Хирон управлява холистичното лечение. Всъщност лечението може да бъде само холистично. Всичко останало е временно облекчение, лечение на симптомите, а не на причината. Единственият начин да „излекуваме“ е да интегрираме всички счупени части на това, което сме, в едно цяло.

Обърнете внимание на мислите и чувствата си през следващите дни. Забележете къде устоявате на емоциите си и къде има пробойна. Вместо да бягате от тях, вместо да се опитвате да ги рационализирате, останете с тези мисли и чувства.

Съвпадът на Слънцето с Хирон - това е периодът, в който най-дълбоките рани и травми се лекуват колективно и индивидуално. Неща, за които дори не сме подозирали, излизат на повърхността и ги осъзнаваме, а също и такива, които сме мислили, че сме преодолели. Сега се решава най-дълбокото ядро. Сега е идеална възможност да разрешите сърцевината на проблема и като Хирон в мир да продължите напред.

Лечението на вътрешните рани ще засегне най-много тези, които имат лични планети в първите две декади (до 20-ти градус) на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
4564 0

Водещи новини