Меркурий в Телец

  • 05 април 2023 09:15

  • 6200
  • 0
Меркурий в Телец
©

Меркурий влезе в Телец на 3 април и поради ретроградното си движение ще се задържи по-дълго време тук или това е до 10 юни. Меркурий в Телец дава „фиксираното мислене“. Начинът ни на мислене става по-логичен и обоснован, докато начинът ни на изразяване става по-малко агресивен, но по-безкомпромисен и упорит. Материалните въпроси и ценностите ще бъдат повече на дневен ред и тези, които предприемат правилните стъпки в точното време, без да поемат рискове, могат да спечелят.

Знаците, които са най-облагодетелствани от новата позиция на Меркурий, са земните знаци (Телец, Дева, Козирог), както и водните знаци (Рак, Скорпион и Риби). Знаците на неподвижния кръст (Телец, Лъв, Скорпион и Водолей) може би трябва да бъдат по-внимателни с думите и действията си.

Времето, през което ще е директен Меркурий в Телец, е подходящият момент да посеем семената на нови идеи, като осъществяваме правилно и стабилно планиране на следващите си ходове, така че усилията ни да дадат плод по-късно.

Меркурий е отговорен за умствените дейности. Знакът, през който Меркурий преминава, ни помага да видим върху какво са фокусирани. С други думи, по кои теми планираме и програмираме, опитваме се да намерим решения и т.н... Меркурий е транзитен в Телец и ще е ретрограден в този знак между 21 април и 15 май.

В тези условия нещата, върху които се фокусираме, планираме и програмираме най-много в настоящия период, са финансовите въпроси. Телецът е устойчив на промени и може да му е трудно да приеме нови идеи. Телецът представлява желанието за финансова и физическа сигурност. Иска да се застрахова.

В астрологията оста Телец/Скорпион се определя като оста на парите. Преходите на тежки планети, затъмненията, както и ретроградните планети в тези знаци съвпадат с икономически сътресения. Ако се обърнем към предишните периоди, се натъкваме на появата на икономически проблеми по света. В някои от тях виждаме, че има сривове на капиталовия пазар, критични времена във финансовия и банковия сектор. Така че сега също могат да се предвидят подобни проблеми. Ще преминем през стресиращ и труден търговски обрат. Може да се очакват сътресения в секторите на търговията и финансите.

Влизането на Меркурий във фиксирания знак Телец внася напрежение с Плутон. Веднага привлича вниманието ни, че още със самото си влизане в знака, Меркурий е в квадратура с Плутон, който ще остане в първия градус на Водолей до средата на юни, преди да тръгне в ретрограден ход. Така това се превръща в пословичния препъни камък, който ни предупреждава да придружаваме промените с бдителни сетива. Сега ще бъде трудно да се игнорира гласът на Плутонианския Меркурий. Ако харизматичните личности ни обещават да разрешат проблемите, само ако ние сляпо им вярваме, добре е да останем критични и да помним, че Плутон е склонен да увеличава нещата, докато станат неизмерими и понякога заблуждаващи, преди да започне своята работа по деконструкция. С една дума този транзит няма да е никак лесен.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
6200 0

Свързани новини

Водещи новини