Пълнолуние в Дева – време за изцеление

  • 07 март 2023 09:02

  • 9208
  • 0
Пълнолуние в Дева – време за изцеление
©
Слушай новината Слушай новината

На 7 март небето ще бъде осветено от пълнолунието в Дева, което ни носи специфична енергия. То е известно като Пълнолунието на червеите, защото помага за разрохкването на твърдата земя след зимата и по този начин предвещава пролетта и събуждането на живота след зимния сън. Това пълнолуние ще има най-голямо влияние върху Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

Не позволявайте емоциите да властват над разума

Луната управлява нашите емоции и когато Луната е пълна, тя работи с максималния си капацитет. Пълнолунието в лунния цикъл е времето, когато небето е най-осветено. Тази космическа светлина е в центъра на вниманието. Маркира онези области, които не можем да видим  или просто пренебрегваме. Светлината на пълната Луна може да  освети и нашата „тъмна“ страна. Поведения, мисли, чувства и модели, които бихме искали да изтласкаме от себе си, започват да излизат на повърхността. Тъй като тази фаза на Луната има тенденция   да създава  много енергия, много хора не могат  да спят  по време на този цикъл. Това е особено подчертано, ако пълната Луна се появи във вашия зодиакален знак.

Енергията на Девата ни насърчава да се обърнем към вътрешната си мъдрост, да се доверим на интуицията си. Обърнете внимание къде се чувствате призовани. Чувствате ли, че имате нужда от почивка, освобождаване или нови възможности? Това е времето, когато грижата за себе си е най-важна. Колкото повече можем да се грижим за собствените си нужди, толкова повече ще се движим в хармония с това Пълнолуние.

Дева е знак, който отговаря за здравето и за изцелението, така че можем да работим за изцеление на всяка болест или връзка или лош модел и черта. Освен това е знак за пречистване, девствената чистота, затова е добре, ако можем да подредим и изчистим пространството около себе си физически и енергийно. Пълнолунието в знака Дева показва, че трябва да се оттеглите в своя свят, да почистите работното или жилищното си пространство, тялото и мислите и ако можете, направете детоксикация. Това е времето за самолечение, където и да имате нужда.

Малко след пълнолунието, още в същия ден Сатурн преминава в Риби, да ни подготви за нови кармични уроци, става затварянето на стар кармичен цикъл и началото на нов. Това Пълнолуние ще бъде нашият фар, нашият водач. Сатурн ни носи точно това, от което се нуждаем на този етап за еволюцията на душата ни. Само от нас зависи дали ще изберем промяната и ще сме готови да се справим с нея, или ще изчакаме Сатурн с престоя си в Риби да направи избора вместо нас. Плутон, който също търпеливо чака да влезе в края на месеца във Водолей и да ни даде прелюдия към ерата, за която може да сме или да не сме напълно готови, обявява, че наистина предстоят големи промени на всички нива на живота, който ни очаква.

При Пълнолуние Слънцето и Луната са винаги в противоположни знаци – в този случай Слънцето е в Риби, а Луната е в Дева. Риби е изключително нематериален и духовен знак, докато Дева е практичен земен знак. Свързването на тези два знака в една ос всъщност означава пренасяне на някои духовни качества в материалния свят. Освен това, ако ви се появи муза в духовния свят на Риби и ви вдъхнови да създадете творческо или артистично произведение, чрез знака на Дева ще пренесете това произведение в материалния свят. Оста на Риби и Дева е идеална за заземяване на най-високите идеали.

Дева е знакът на животните, особено на домашните любимци, така че това Пълнолуние на духовен план може да се използва за свързване с вашето животно водач или тотем. Животно водач е животно, което ни се показва в реалния свят или във видение и има определена символика и значение, когато се свързваме с него. Например, ако ни се появи лебед - това означава щастие в любовта, гарван - това означава мъдрост и учение, котка - сръчност, независимост и самостоятелност, куче - лоялност и приятелство.

Някои може да са особено вдъхновени от енергията, когато Луната е пълна, докато други не могат да се справят много добре с нея. Ако сме в хармония със себе си, пълнолунието ще ни донесе много положителни вибрации, защото действието му зависи от нашата вътрешна енергия.

Останете отворени и се доверете на Вселената. Знайте, че тя никога не носи нещо, с което не можете да се справите. Можем да използваме енергията на Пълнолунието по разрушителен и хаотичен или положителен и вдъхновяващ начин. Всичко е изцяло в наши ръце. Внимавайте какво си мислите в деня на Пълнолунието, може да се сбъдне! Всичко става по-силно на пълнолуние.

 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
9208 0

Свързани новини

Водещи новини