Квадратурата на Слънцето с Нептун може да предизвика объркване и разочарования

  • 13 декември 2022 16:21

  • 1603
  • 0
Квадратурата на Слънцето с Нептун може да предизвика объркване и разочарования
©
Слушай новината Слушай новината

В сряда, 14 декември Слънцето ще оформи квадратура с Нептун, който транзит за 2-3 дена може да отслаби жизнеността, което затруднява мотивацията или ентусиазма в каквато и да било форма, особено упорита работа. Освен че сме алергични към работа, ще бъдем и по-податливи на определени психологически и здравословни проблеми. Неврозите се активират, състоянието на психично болните се влошава.

Събития или други хора могат да предизвикат объркване и разочарование. Може да се чувстваме несигурни или виновни. Прекомерната идеализация и доверчивост могат да доведат до загуби, разочарование и неприятности.

Този транзит не е най-доброто време за стресови конкурентни ситуации, като бизнес отношения или преговори. „Хищните видове“ бързо намират меката ви страна и има по-висок риск да бъдете използвани.

Този ден не е най-доброто време за медицински прегледи или операции, защото сме по-податливи на инфекции и жизнеността и регенеративните ни способности като цяло са отслабени. Проблемите ще бъдат трудни за диагностициране или може да има погрешна диагноза. Също така ще бъдем по-чувствителни към наркотици, алкохол, анестезия.

Транзита подтиква към хаос в мислите и чувствата, измами и изневери, сексуални ексцесии. По-добре е да избягвате обществени места, събития и жените да избягват контакт с непознати. 

В астрологията Слънцето е символ на източника на живот, защото дава светлина и топлина, които управляват природните цикли на нашата планета. По своята природа то е с активна полярност и фиксиран огнен елемент. Нептун символизира океана, който представлява източника на живота на Земята и по своята същност има пасивна полярност и променлив воден елемент. Квадратът е аспект, който създават огромно количество енергия, която стои неподвижно, защото никоя сила няма да отстъпи на другата. Квадратът събужда в нас нуждата да бъдем резки, директни, нетърпеливи, защото изпитваме нужда да използваме натрупаната енергия, която създава напрежение. Под влиянието на квадрата, усещаме, че в нас се натрупва излишна енергия, която просто трябва да насочим и използваме върху нещо и това е причината често да сме напрегнати и импулсивни в тези ситуации.

При транзита на Слънцето в квадрат с Нептун светлината и водата се срещат. Ако ги съпоставим, може да ги свържем с очите, зрението, начина, по който забелязваме нещата (Слънце) и усещането, интуицията, въображението, мечтите (Нептун). 

Седмичен хороскоп от 12 до 18 декември

Има научно обяснение: Когато лъч светлина срещне вода, светлината се пречупва. В случай, когато потопим предмет във вода под прав ъгъл (90 градуса - квадрат), той ще изглежда по-къс, а дъното по-плитко, което означава, че виждаме нещата по-различно, отколкото са в действителност. По същия начин, ако имахме равни количества огън и вода, когато стихии се докосват една до друга, огънят не може да изпари водата, нито водата може да изгаси огъня, но като резултат ще имаме много дим и водна пара, смесващи се помежду си, и отново не бихме могли да виждаме нищо ясно поради това.

Хората трябва да избягват да имат прекалено голямо доверие в другите, също така е по-здравословно да казват "не" от време на време и да подписват документи само след като са ги прочели обстойно много добре.

Това е време, когато не трябва да започват нови взаимоотношения и ангажименти, защото никой не е наясно с намеренията, които другите могат да имат към нас, нито пък притежаваме твърде ясен начин на мислене.

Не трябва да се поемат големи отговорности. Бъдете внимателни, когато използвате газ и петролни продукти (бензин, керосин).

Подходящо време да се фокусираме повече върху духовното си съществуване. Съсредоточете се върху художествени проекти или духовни занимания. Въпреки всичко, нашето творческо въображение и способности предлагат добра възможност за изкуство, музика, танци. Развлеченията, благотворителната дейност и борбата за социални каузи са отлични начини за безопасно използване на тази ефирна енергия. Ако чувствате, че губите вярата си, потърсете упование в религията, в Бога.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
1603 0

Свързани новини

Водещи новини