Пълнолуние и пълно лунно затъмнение

  • 07 ноември 2022 16:32

  • 12479
  • 1
Пълнолуние и пълно лунно затъмнение
© Pixabay

Пълнолунието в ноември съвпада с пълно лунно затъмнение, което ще се случи по оста Телец-Скорпион на 8 ноември. То ще бъде пълно, тъй като Луната напълно ще попадне в сянката на нашата планета. Това лунно затъмнение е второто и последно през 2022 година. То затваря коридора на затъмненията, който започна от слънчевото затъмнение на 25 октомври. За разлика от слънчевото затъмнение, лунното затъмнение може да се наблюдава с невъоръжено око, без оцветени стъкла или специални очила. Докато слънчевото продължава минути, лунното може да продължи два часа.

Ноемврийското пълнолуние ще дойде с доста напрежение, ефектът му ще се усети много добре от всички. Самото пълнолуние може да ви накара да се чувствате некомфортно, но сега, сливайки се с пълното лунно затъмнение, то може да задвижи много големи емоционални енергии. Определено може да донесе значителни обрати, чието въздействие ще продължи по-дълго. Не се впускайте в никакви нови проекти. Може да се почувствате претоварени и да ви липсва енергия в период като този. Но Телецът ни насърчава да потърсим утеха и да се поглезим. Погрижете се за себе си, за нуждите си, за желанията и удоволствията си през този период. Позволете си да се отпуснете, да медитирате, да се чувствате добре.

Противопоставянето на пълнолунието в Телец срещу Слънцето в Скорпион определено поставя фокуса върху изследването на условията на притежание, стремежите за власт, дори контрола на властта и стабилността. Така Пълнолунието ще бъде сблъсък на екстремните Скорпионски енергии и енергиите на Бика, ако не намерите правилния баланс в ситуацията, в която сте поставени. Тъй като при това пълнолуние и лунно затъмнение участват множество планети - Луната, Слънцето, Уран, Сатурн, Венера и Меркурий - почти всеки ще бъде силно засегнат от тези явления под една или друга форма.

Хороскоп за ноември

Сатурн ще бъде значим участник в небесната игра, така че ще се усети по-силно квадратурата му с Уран, което ще рече, че страховете и тревогите могат да станат по-силни и може да се почувствате по-ограничени за всичко, отколкото е в действителност.

Уран е почетен гост на този космически момент. Промяната е във въздуха. Когато Уран участва във важни космически моменти, става въпрос за неочаквани изненади. Планетата се свързва със свободата и може да се наложи да се откажем от нещо точно сега. Може да е период, който носи нещо ново и различно. Насърчавани сме да станем по-смели и по-иновативни. Уран е планетата на пробуждането и разбиването на границите, на бунта. Можем да се почувстваме вдъхновени да прережем веригите, които са ни държали вързани досега и да се освободим от всяка клетка, в която сме се поставили.

Луната прави тригон с Плутон, планетата на смъртта и прераждането, извеждайки на повърхността дълги и много дълбоко скрити истини. Но спрете да се страхувате от тях. Цялата тази ситуация ще ви помогне да прегърнете други гледни точки, които не бихте видели без тези откровения.

Лунното затъмнение в Телец може да хвърли светлина върху всичко, което не сме развили правилно, върху всичко, което ни е довело до известно объркване в материалния план, в плана на мислите, на идеите, на идеалите, в религиозната, философската, политическата, езотеричната област. Може да ни помогне да се отървем от всичко, което е старо и безполезно в нашия начин на общуване, връзки, в нашия живот.

Внимание! При това пълнолуние не се препоръчва да работите с желания и да зареждате лунна вода.

Ритуал за освобождение

Намерете тихо място, запалете свещ и изпълнете ритуала. Можете да увеличите поддържащата енергия на Луната, като използвате сребро в церемонията или като носите сребърни бижута. Добавете розов кварц, ако имате.

Запалете свещта, пуснете тиха медитативна музика да изпълва пространството, седнете удобно, отпуснете се. Напишете списък на всичко, от което искате да се отървете.

В това отпуснато, пречистено състояние вземете в ръцете си списъка, който сте написали, запалете го и го изгорете (в огнеупорна или метална купа, кутия) и гледайте как в пламъка всичко лошо напуска живота ви завинаги. Опитайте се да си го представите. С помощта на ритуала тези негативни енергии се пречистват на физическо, духовно и ментално ниво. След това предавате пепелта на земята. Закопайте навън в близката градина.

Винаги пускайте с прошка, любов и благодарност, нека няма гняв в сърцето ви. Бъдете благодарни и на себе си, че сте успели да се отървете от всичко, което вече не работи в живота ви и бъдете готови да създадете по-добър живот за себе си.

 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
12479 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.07 | 19:57

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини