Как да оцелеем в периода на ретрограден Меркурий

  • 09 септември 2022 10:53

  • 2795
  • 0
Как да оцелеем в периода на ретрограден Меркурий
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

На 10 септември Меркурий, който е във въздушният знак Везни започва да забавя своя ход, защото му предстои нов ретрограден период, който ще продължи до 2 октомври. Ретрограден Меркурий във въздушен знак е от полза за всеки, който има рождено слънце или асцендент във въздушен знак – Близнаци, Везни и Водолей.

Това е добро време за йога и дихателни практики - такива упражнения ще помогнат да се съсредоточи неспокойният ум, изпълнен с хаотични мисли. Избягвайте ненужните разговори, които не водят до никъде. Колкото повече различни проблеми се опитвате да разрешите, толкова по-лесно е да направите грешки. Старайте се също да не вземате прибързани решения, тъй като може да пропускате важна информация, по-късно да излязат нови факти.

Ден на любовта, милостта и състраданието

Това не е най-доброто време за закупуване на коли или компютри, за тяхното преинсталиране. Ако имате избор да планирате операция, прескочете този период. Не подписвайте договори, не сключвайте брак, не се препоръчва постъпване на нова работа.

Ретрограден Меркурий във Везни – знакът на партньорството – може да върне старите любови в живота ви. Няма гаранция разбира се за това. Такава ситуация може да се използва за помирение или за окончателна раздяла. Ако сериозно искате да съживите стара любовна връзка, не чакайте случайна среща. Обадете се, потърсете контакт. Везните са знак, който се свързва предимно със справедливостта и честността. Когато тук се движи ретрограден Меркурий, имате шанс да коригирате грешки. Ако пък връзката се нуждае от основен ремонт, сега е чудесен момент да го направите.

По време на ретроградния период на тази планета проблемите са склонни да ескалират бързо. Ето още комплекс от мерки за оцеляване в периода на ретрограден Меркурий:

Опитайте се да не се тревожите твърде много за резултатите.

Бъдете отворени за промяна и нови знания – Промените са неизбежни. Да бъдете гъвкави е чудесен начин да се справите с ретрограден Меркурий.

Мислете позитивно. Опитайте се да запазите ума си ясен - Ретроградният Меркурий от време на време ни завърта на някакъв странен "винт", изваждайки ни от зоната ни на комфорт. Не се тревожете от това какво може да се обърка. Отидете и общувайте с онези хора, които ви дават оптимизъм и жизненост. И също много полезно нещо е да стимулирате ума, като се занимавате с любима дейност или хоби. Повтарянето на положителни думи и мисли по време на ретрограден период има голяма сила.

Отървете се от перфекционизма - Анализирайте детайлите, но не се вкопчвайте в тях. Тенденцията да се проявява повишено внимание към детайлите е заложена в енергията на Меркурий, а в ретроградна фаза се превръща просто в някаква мания. Изберете си нова посока и се фокусирайте върху нея. Ако сте измъчвани от желанието да угодите на другите, тогава е по-добре да разберете, че дори с гигантски усилия няма да направите всички щастливи. В крайна сметка можете старайте се да угодите на себе си.

Мислете позитивно, затворете ума съм към негативни мисли - Меркурий е прекрасна планета, когато насърчава мозъка да мисли с вдъхновение, но има шанс в неговата ретроградна фаза да бъдете преследвани от стари проблеми. Сякаш скритите скелети излизат от гардероба. Може да се случи след как сте срещнали някого от вашето минало или по-скоро в резултат на скрита несигурност в ситуация, която изисква от вас да я преосмислите.

Пътят към успеха може да бъде намирането на нова опция. Многообразието е визитната картичка на Меркурий. В крайна сметка, като се заемете да разглеждате нови решения на проблема, няма да загубите фокус. Напротив, ще стане като глътка свеж въздух да мислите за нова работа, нова тема за изучаване или нова посока за развитие.

Приложете „розовият шум“ - това е просто хубави повтарящи се звуци изпълвайки вашия дом, когато сте там сами. Това може да бъде тиха, нежна музика, успокояващи звуци от природата или някакъв друг звук, който създава ефект на концентрация. Звуковите вълни могат да ви съхранят спокойни, релаксирани. Друго предимство е, че могат да подобрят съня ви.

Жертването на минали житейски преживявания за нови може да бъде просто рецепта за по-голямо щастие.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2795 0

Свързани новини

Водещи новини