Време за внимание, благоразумие, сдържаност

  • 15 август 2022 06:17

  • 3465
  • 0
Време за внимание, благоразумие, сдържаност
© pixabay

Луната е в знак Овен до 05:23ч на 17 август. 

Период на повишена умствена и физическа активност, целеустременост и оптимизъм. Но се появява лесна раздразнителност, агресивност, нетърпеливост, импулсивност и темпераментност. Опасно време, в което може да се зародят  конфликти, спорове, емоционален стрес и обидчивост. Дори най-милият и приятен човек може да се превърне в грубиян, който не се интересува от чувствата на тези около него. Лошо се контролират емоциите. 

Бъдете внимателни с огъня, пазете се от наранявания с остри предмети. Уязвими са главата, мозъка, очите, зъбите. зачестяват главоболията. Ако не е наложително, по-добре отложете отиване при стоматолог. Да не се претоварва зрението и очите. Особено слаби са очните дъна. Да се избягва носенето на контактни лещи, а ако се носят, да не се оставят твърде дълго в очите. Много добре действат компресите от лайка върху очите в тези дни.

Лунен календар: Продължава 18 лунен ден до 22:33ч

Денят изисква благоразумие, сдържаност и повече внимание, тъй като е свързан с опасности. Ако неправилно се използва енергията на деня, може да се появят неприятности. Бъдете внимателни към всичко, което се случва с вас през този ден. Не трябва да се допускат отрицателни мисли и прояви на егоизъм. 

Бъдете щедри, доставяйте радост на хората

Могат да възникнат препятствия при достигане на целите ви и конфликти с околните. Има опасност да изпаднете лесно под чуждо влияние. Бъдете спокойни и отделете повече внимание на незначителните детайли, внимателно прочитайте договорите, документите, обърнете внимание и на най-дребния шрифт.

Всеки човек има свое огледало, в което вижда света. По това, което ни се случва в осемнадесети лунен ден може да се определи какво е то: дали криво, увеличаващо, намаляващо или счупено парче, което отразява изопачаващата действителност. Нашите реакции също ще покажат на кое реагираме положително, на кое отрицателно. Всяка ситуация трябва да оценяваме като отражение на нашата същност. Препоръчва се да се погледнем отстрани и обективно да се оценим, да следим за своите лоши постъпки и мисли, да се откажем от всяко тщеславие, егоизъм и илюзии.

Настоятелно се препоръчва да се ограничи консумацията на алкохол. В този ден не бива да се прекалява, защото заболяват бъбреците. Добре се отразяват масажите и разтривки с растителни масла. По-малко е добре да се спи. Опасни са силните миризми. 

Възможно е да се постави неправилна диагноза, неправилно да се назначат лекарства, което да предизвика от своя страна алергия или да стане натравяне с лекарствата. 

Може денят да се окаже тежък за семейните отношения. Възможно е някой от близките ви да е в лошо разположение на духа. По тази причина трябва да се прояви максимум спокойствие и тактичност, за да не се разраснат проблемите. 

Сексът трябва да бъде спокоен, бавен и не толкова активен.  

Подстрижката ще увеличи вашата харизма, ще подсили паметта ви и интелектуалните възможности.

Следва 19 лунен ден от 22:33ч на 15 август до 22:55ч на 16 август

Слънчев календар –28 слънчев ден - Откажете се от всички важни дела. Да не се започва нищо ново. Хубаво е да изчистите всичко - жилището, тялото, Душата. Проявете внимание и загриженост към близките си. С благодарност приемайте всяка помощ. Ден за отработване на негативната карма, за решение на минали проблеми. Добре е за уединение, медитации. Не се поддавайте на провокации и отбягвайте изкушенията и съблазните. Не е добре да се разболеете в този ден.

 

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3465 0

Свързани новини

Водещи новини