Меркурий преминава в знак Лъв

  • 18 юли 2022 13:29

  • 6539
  • 0
Меркурий преминава в знак Лъв
© Pixabay

Меркурий напуска знак Рак и преминава в знак Лъв на 19 юли и ще транзитира там до 4 август. Лъвът се управлява от царя на небесния кабинет - Слънцето. Това е огнен знак и Меркурий в този знак е доста силен. Транзитът на Меркурий ще внесе искра в живота, ще донесе по-силни вдъхновения и решимост да се постигнат нещата. 

Когато Меркурий преминава през знак Лъв, мисленето ни става по-егоцентрично, ставаме по-уверени и плановете са по-големи. Нашият стремеж е да постигнем целта. Не обръщаме толкова внимание на детайлите, защото не ги смятаме толкова важни, колкото целта, която искаме да постигнем.

Речта може да стане по-остра, хората ще бъдат по-директни и прями. Това властно отношение може да не бъде добре оценено от близките и хората около вас. Ще бъдете по-концентрирани върху работата си и ще имате желание да задавате нови стандарти или да постигнете нещо наистина голямо. Тези, които се занимават със собствен бизнес, ще имат благоприятен период, тъй като ще поемат всичко в ръцете си и ще започнат някои нови неща. Тези, които се занимават с държавни служби, също ще имат предимство през този период. 

По време на транзита си през Лъв, Меркурий ще формира четири важни аспекти. Влиянието обхваща и близките дни около денят на точния аспект:

На 23 юли Меркурий тригон с Юпитер – Прекарване на деня в светлината на прожекторите с възможности за повишения, признание или да поемете водеща роля. Благоприятства пътуването, добрите отношения с обкръжението, успех с високопоставени хора, печалби в търговията.

На 26 юли Меркурий в квадратура с Марс – Ден на параноя, когато енергиите на Лъва и Телеца се сблъскват, създавайки конфликти и агресивни битки, когато вярваме, че всички са срещу нас. Предразполага към импулсивност, невнимание, прибързаност, кавги. Неприемлив период за покупки на машини, транспортни средства и електрически стоки. С ефекта на този транзит човек може да се сблъска с проблеми в неговата среда, което води до забавяния в делата му, които са свързани и с други лица. Просто трябва да се опитате да бъдете обективни, да се поставите на мястото на другите и да не оставяте нервите си да заемат мястото на разума. Да се внимава при подписване на документи. Риск от злополуки и грешни решения. Избягвайте да започвате нови проекти или да влизате в преговори.

28 юли — Меркурий в квадратура с Уран - Разрушителен аспект, готов да сее хаос и да изгаря мостовете зад себе си. Носи напрежение. Създава пречки и проблеми в общуването. Води при по-лабилните натури до неуравновесеност и нервна нестабилност, предразполага към екстремистки нагласи, инат, нахалство, може да се стигне дори до бруталност. Опасност от инциденти при пътуване. 

31 юли — Меркурий в опозиция на Сатурн -  По време на този аспект, стойте далеч от саморазрушителни хора, за да не бъдете всмукани от някоя драма. Предразполага към отлагане, протакане, спънки при постигане на целите. Неподходящо време за ново начало.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
6539 0

Свързани новини

Водещи новини