Лицето на Новолунието в знак Рак

  • 28 юни 2022 12:33

  • 2683
  • 0
Лицето на Новолунието в знак Рак
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

На 29 юни Новолунието (Слънце и Луна в съвпад) се формира в 7-я градус на водния знак Рак в 05:53ч сутринта. Ракът представлява нашата душа, дом, семейство, минало, детство, родителство и чувство на сигурност и защитеност и се управлява от Луната. С новолунието в Рак е много важно да се вслушваме в чувствата си и да ги почитаме.

Всяко новолуние е ново раждане. Новолунието в Рак обаче описва тази картина още по-добре. Новият цикъл се основава на нежност, любов, растеж и нашата плодородна страна. Чака ни да посеем семето на съзиданието и се заражда нов цикъл от интереси и действия! От друга страна небесната карта вече чака развитието на новото семе, с планетите в знак Овен (Юпитер, Марс, Хирон). Предизвикателството на планетите в техния състав, подчертава решимостта, търсенето на нов проект, ново начало, ново раждане. Динамизъм и импулс, понякога твърда съпротива или тежки битки, ще бъдат необходими, за да завладеем това, което искаме, към което се стремим. Важен период е да се научим да изискваме и да се борим за ценното, важното, да имаме готовност, бдителност, острота на възприятието и пъргави реакции.

В някои случаи всичко може да започне от нулата. Нека не се обезкуражаваме от трудностите. Имаме повече издръжливост, защита и производителност, отколкото сме си представяли. За всяка врата, която се затваря, едновременно друга се отваря.

Няколко часа преди формирането на Новолунието, планетата на илюзиите Нептун започва своя петмесечен ретрограден курс в знак Риби. Това може да изведе отново на преден план всички мечти и планове, които са останали затворени и неосъществени, за да бъдат преразгледани отново.

Новолунието от Рак образува квадратура с Юпитер и това прави нещата малко по-трудни за нови начала, защото можем да надценяваме силите си и да направим грешни ходове поради свръхоптимизъм. Нашата преценка може да бъде замъглена от суета, върховен идеализъм, готовност за саможертви и непонасяне на обвързване. Може да станем авантюристи, разточителни и да правим ходове, които не можем да подкрепим. Това е аспект, който носи проблеми със закона и нашите началници или може да ни накара да повярваме, че можем да постигнем невъзможното.

Юпитер обикновено се смята за планетата на късмета, но с квадрата, който образува, ще трябва да проявим умереност в това, което правим. Така че във всяко ново начинание, независимо дали е свързано с промени в дома и семейството или кариерата, трябва да проявим сдържаност. И тъй като Юпитер образува секстил с Венера, ние ще имаме повече апетит да похапваме и да се забавляваме.

Новолунието също е в хармонични отношения с Уран и ни тласка да живеем по-свободно и да избягаме от рутината и ежедневието. Но може да донесе и неочаквани промени в нашите планове или възможности, откъдето не сме очаквали. Но тъй като тяхното влияние ни прави по-импулсивни, трябва да се опитаме да останем заземени и да не се увличаме от емоциите си – положителни или отрицателни – за да не съжаляваме за решенията си.

Тъмните сили се активизират на астрално ниво

Едновременно с Новолунието, в небето се формира и квадратурата Марс-Плутон, което изважда на повърхността нашите тъмни страни и кара хората да искат да се наложат и да придобият сила и власт. Много е важно сега да се проявят внимание, дипломатичност и здрав разум. Желанието за лидерство може да ви постави в условия на борба, конкуренция. Не са изключени финансови загуби в личен и социален план, крах на нечия кариера. Те са лицето на доминиращия побойник, безмилостния диктатор, самоунищожителя и може би ще чуем по новините за военни конфликти, домашно насилие, сексуални посегателства или актове на отмъщение, инциденти, но също и сеизмични или тежки метеорологични явления.

Новолунието ще засегне повече кардиналните знаци, т.е. Овен, Рак, Везни и Козирог, но и тези, които имат лични планети или Асцендент от 5 до 9 градуса в тези знаци.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2683 0

Свързани новини

Водещи новини