Съвпад на Юпитер и Нептун – едно от най-щастливите астро-събития

  • 12 април 2022 16:52

  • 4356
  • 0
Съвпад на Юпитер и Нептун – едно от най-щастливите астро-събития
© Getty Images

Срещата на Юпитер-Нептун на 12 април в знак Риби е едно от най-важните и дългоочаквани астрологични събития на 2022 г., тъй като това е събитие, което се случва на всеки 12-13 години в други знаци, но на всеки 150 в знака на Риби.

Тези две планети последно са се срещнали в знака Риби в 1856 г., докато следващата им среща ще се състои през 2188 г. От само себе си се разбира, че това е събитие, което не може да се пренебрегне. Влиянието на този аспект продължава почти през целия април, половината на май поради по-бавното движение на тези планети.

Съвпадът на Юпитер и Нептун, както казахме се случва на всеки 12-13 години и е едно от най-щастливите астро-съединения. Много се очаква от тази тяхна връзка, от този нов цикъл на тези планети! Енергията на тяхната среща дава големи възможности... от големи мечти до големи лъжи...

Като цяло можем да очакваме някои събития в културата, духовността, медиите, телевизията и филмите, музиката, също и във философията, религията, вярванията, образованието, пътуванията. И със сигурност този съвпад ще повлияе както на нашите емоции, така и на любовните ни истории... (Нептун като по-висока октава на Венера).

Под влияние на тази велика среща ще започне преформатирането на културните, образователните и духовните кодове на човечеството. Гледайте глобалните тенденции, поведението на хората, как се променя общата картина на света, мирогледа на отделните индивиди и разбира се, вашия.

Всички тези моменти полагат основата за първостепенни трансформации за следващите 150 години.

Юпитер ни дава надежда и ни насърчава да вярваме повече в себе си, докато Нептун събужда способността ни да фантазираме и да мечтаем за велики неща. Тези две мега планети заедно създават атмосфера, в която усещаме, че почти всичко е възможно.

Интересното е, че този съюз е в Риби, което означава, че ще бъдем оптимисти и изпълнени с положителни емоции.

Юпитер в астрологията е планетата на богатството, на философията и разширяването и ни помага да разширим ума и духовните си хоризонти.

Новолуние в Овен – нова отправна точка

От друга страна Нептун е планетата, която символизира мечтите, въображението, интуицията и достига границите на илюзията. Така че, когато тези две планети се срещнат, те ни дават възможност да влезем в контакт с нашата по-духовна страна и да преминем отвъд границите на реалния свят.

В крайна сметка, нито една от тези две планети не познава граници. Да не забравяме, че и двете планети са свързани със знака Риби, тъй като Юпитер се счита за техен традиционен владетел, а Нептун е техен съвременен владетел. Така че тук двете планети се чувстват много добре, в познати води и могат да разгърнат цялата си динамика.

Юпитер носи изобилие и ни кани да търсим смисъла на живота и да се разширяваме във всяка посока, водени от нашата визия и вярвания. Тази среща с Нептун бележи период, в който необходимостта да избягаме от суровата реалност и от наложените ни ограничения е наложителна. Занимаването с изкуство, метафизика и изобщо духовни търсения от всякакъв вид може да ни помогне в това.

В междуличностните си отношения ще станем по-чувствителни и състрадателни към другите и не е изключено някои да изживеят изключително романтични моменти, които да напомнят за нещо мечтано и приказно. Много е вероятно да влезем в контакт с човек, който ще ни научи на нещо ново и ще отвори нови хоризонти пред нас. Нови възможности могат да се появят пред нас по почти „магически” начин и ние сме призовани да ги грабнем и да се възползваме от тях по възможно най-добрия начин. Затова обърнете голямо внимание на съвпаденията, които се случват сега и забележете знаците, които се появяват пред вас.

От негативната страна на този аспект е много възможно да се попадне в объркващи и хаотични ситуации, съблазнени от измамна визия.

Измамата, илюзиите и лъжите са част от последствията от този аспект, както и склонността да се преувеличава, което може да има негативни последици. Така че повече умереност и предпазливост в това, което правите, и преди всичко да не се губи контрол.

Най-благоприятно ще се отрази този съвпад на Риби, Рак и Скорпион, както и Телец, Дева и Козирог, всички, които имат Слънце, Асцендент или планети от 20-ти до 26-ти градус на тези знаци.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
4356 0

Свързани новини

Водещи новини