Венера в Риби – внася цвят и аромат в дните ни

  • 05 април 2022 13:28

  • 1697
  • 0
Венера в Риби – внася цвят и аромат в дните ни
© pixabay

Венера, планетата на любовта и красотата, навлиза в романтичните води на Риби на 5 април, където ще остане до 2 май, внасяйки цвят и аромат в нашите дни за около месец. Романтика, чувственост, сладост и изобилие от дози емоция ще размекнат душата ни и всеки от нас ще се стреми да изживее своята приказка, със съответния щастлив край. Тази Венера няма нищо общо със страсти и напрежение, ревност и кавги. Примамва ни като поредната сирена на вълшебни и мечтателни места, където всичко е красиво, идеално и няма нищо общо с мъглявата или сурова реалност. 

Богинята на любовта и красотата ще транзитира в Риби, подкрепяйки нашия творчески, емоционален и духовен живот. Венера в Риби ще е най-благоприятна за водните знаци Рак, Риби и Скорпион, след това за Козирог, Телец и Дева. 

Венера традиционно се смята за „екзалтирана“ в знака на Риби: това означава, че всички качества на планетата ще бъдат увеличени и подобрени през следващите седмици. По време на пътуването ѝ през последния зодиакален знак, ние ще бъдем по-чувствителни към това, което се случва около нас. 

Когато Венера пресича Риби, може да изпитаме объркване в нашата ценностна система, нашето чувство за собствена стойност, връзката ни с парите, чувствеността и удоволствието, поставяйки под въпрос истинските си ценности, на които се основава нашата самооценка. През следващите седмици може да се почувстваме вдъхновени да се съобразим с духовните принципи и ценности, да променим отношението си къмпарите или начина, по който ги харчим обикновено.

В астрологията Венера е планета, която показва стила ни на любов. Венера в Риби ще бъде страхотна за хора, които се занимават с някакъв вид изкуство. В този знак Венера обича да фантазира, така че ще сме склонни да идеализираме хората, които харесваме. 

Следващите четири седмици ще бъдат белязани от голям брой влюбвания, романтични жестове и клетви за вечна любов. Тъй като Венера в Нептуновият знак Риби е склонна да вижда нещата през розови очила, не е изключена възможността и за много разочарования. Ще бъдем по-чувствителни от обикновено и по-склонни да идеализираме хора, места и ситуации. Увеличава се възможността за започване на тайна връзка или подновяване на връзка с бивш партньор.

На 18 април Венера в Риби образува секстил към Уран в Телец, носейки прилив на вълнение и вдъхновение във взаимоотношенията или творческите проекти. Това също може да означава неочаквани финансови  приходи или приятни изненади в любовта.

В края на месеца Венера се присъединява към Нептун (27.04.) и Юпитер (30.04.). Голямото планетарно събиране в знака на Риби ще бъде особено благоприятно за водните знаци – Риби, Рак и Скорпион – които ги очаква мечтателно настроение, любовно прераждане и творческо вдъхновение. Необвързаните ще бъдат застигнати от стрелите на Купидон, докато тези в дългосрочни връзки ще се чувстват много по-свързани с партньорите си.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
1697 0

Свързани новини

Водещи новини