Рязане на ноктите по лунен календар

  • 14 март 2022 15:21

  • 4828
  • 0
Рязане на ноктите по лунен календар
© Pixabay

Лунният календар за рязане на ноктите взема предвид най-подходящата дата за тази процедура, когато не трябва да възникват проблеми, но все още много неща не са известни, тъй като причините не са достатъчно проучени.

Правилната грижа за ноктите може не само да подобри състоянието им и да нормализира здравето ви, но и по-важното е да промени съдбата ви към по-добро. Както знаете Луната влияе върху много процеси на Земята. Хората са забелязали от дълго време, че е необходимо да се прави прическа, маникюр и педикюр в съответствие с лунния календар.

Когато Луната расте, косата и ноктите също растат по-бързо. Следователно подстригването и рязането им води до подобряване качеството на косата и ноктите. Освен това витамините се усвояват по-добре от организма, порязванията и ожулването по кожата зарастват по-бързо. И обратното, подстригването и рязането в неподходящи дни не само влошава качеството на ноктите и косите, но по-важно е, че може да повлияе неблагоприятно на вашето здраве, дори съдба. В същото време трябва да се помни, че при определяне на благоприятните дни трябва да се взема предвид не само фазата на нощното светило, не само лунният ден, но и съзвездието, където се намира Луната в момента. Следвайки препоръките на лунния календар, ще приведете в ред не само ноктите си и, но и живота си.

Седмичен хороскоп от 14 до 20 март

Най-доброто време за рязане на нокти е петък, след залез слънце. Ако имате късмет и тогава Луната е в Козирог и е в намаляваща фаза, тогава ноктите ви ще станат не само красиви, но и ще повлияе положително на вашето здраве.

Но избягвайте да скъсявате ноктите в събота, особено ако Луната е в знак Близнаци, Рак, Скорпион и Риби. Има вероятност след тези процедури ноктите ви да станат крехки.

При Луна в Овен подрязването на ноктите ще ви помогне да повярвате в себе си и да защитите личната си гледна точка. Нов маникюр от студени нюанси ще добави ентусиазъм в дните ви.

При Луна в Телец рязането на ноктите ще ви помогне да се отървете от съмненията. Лунният календар препоръчва да режете ноктите си сутрин, за да ви донесе късмет и финансово благополучие.

Луна в Близнаци може да ви докара неприятности в личния живот.

При Луна в Рак е подходящо за грижа и укрепване на нокътните плочи с билкови отвари.

Луна в Лъв дава положителни емоции, така че подрязването на ноктите ще бъде подходящо. Благодарение на тази процедура ще бъде възможно да се отървете от съмнения и ограничаващи фактори.

Луна в Дева - манипулирането на ноктите няма да причини дискомфорт. Късите нокти ще облекчат предразсъдъците и ще ви помогнат да защитите гледната си точка.

Луна във Везни не е най-доброто време за маникюр. В тези дни има риск от инфекция, така че лунният календар препоръчва да се ограничите до масаж на ръцете, за да предотвратите заболявания.

Енергията на Луната в Скорпион е двузначна, така че подрязването на ноктите може да доведе до непредвидени резултати. Тези, които са готови за промени в живота, трябва да съкратят нокътните плочи.

Луната в Стрелец. Рязането на ноктите в тия дни ще ви помогне да разгърнете спящи таланти и да придобиете увереност. Най-добре е да режете ноктите си сутрин, за да поддържате положително отношение и да се борите срещу нарушителите.

Луната в Козирог е чудесно време за трансформация. Нов образ и форма на ноктите ще премахне съмненията и ще ви помогне да внесете положителни промени в живота си. Маникюрът трябва да бъде поверен на професионалист, за да премахне проблемите с враснали нокти.

Луната във Водолей не е най-доброто време за манипулиране на ноктите. Тези дни трябва да бъдат посветени на почивка и укрепване на биополето, за да премахнете заболяванията и да се предпазите от негативност отвън. 

Слънце в съвпад с Нептун

Луната в Риби. Тези дни не са подходящи за рязане на ноктите, поради възможността да станете заложници на тъжни мисли.

Но ако правите всичко правилно и въпреки това ноктите не изглеждат добре, рушат се, чупят се, тогава причината може да е в индивидуалната непоносимост към използвания лак, при метаболитни нарушения, липса на някои витамини и елементи или гъбични заболявания. Трябва да смените лака или да се свържете с дерматолог. Също така е полезно да се ядат повече храни съдържащи желязо, калций, силиций, много пресни плодове и зеленчуци, зеленина, витамини А и Е.

Не забравяйте, че ноктите са индикатор за здравето на нашето тяло и карма. Здравите нокти винаги имат гладка, лъскава, розова повърхност.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
4828 0

Свързани новини

Водещи новини