Слънце в съвпад с Нептун

  • 12 март 2022 15:21

  • 3308
  • 0
Слънце в съвпад с Нептун
© pixabay

На 13 март Слънцето и Нептун са в един и същи градус в знак Риби. Този съвпад е мечтателен и романтичен аспект, който може да събуди дълбоко състрадание и щедрост у индивида.

Аспектът на Слънце/Нептун ще отвори очите ви за митологичната страна на живота. Добър момент за медитация и връзка с вътрешното Аз, да влезете в контакт с въображението си.

Повишава се чувствителността, емоционалността, възприемчивостта и сантименталността. Този период се характеризира с повишена интуиция, идеализъм, вдъхновение, романтизъм. Благоприятен период за хора на изкуството и всякакви творчески професии. Може да сънувате цветни или пророчески сънища.

Седмичен хороскоп

Реалността размива границите си, тъй като Нептун дава също заблуди, неяснота и мъгливост. Може да се появи тайна страст. Мислите и чувствата стават объркани и може да тласнат човек към измяна и изневяра. Много е вероятно нежелано зачеване.

Възможни са депресивни настроения и чувство на самосъжаление. От друга страна, транзитът стимулира човека към творческа дейност, засилва творческия импулс и изостря възприятието на околния свят. През този период е възможен прекомерен идеализъм.

Трябва да се внимава с лекарства, алкохол, наркотични вещества, както и с вода. През такъв период лекарствата трябва да се използват стриктно по лекарско предписание, като по време на приема на лекарства трябва особено да се избягват алкохолът и други приятни отрови. Разходките по вода могат да бъдат опасни, дори обикновените водни процедури могат да бъдат вредни. Също така трябва да бъдете внимателни, когато говорите с непознати.

Бързата податливост на чуждо влияние може да направи лесно много хора жертви на измама или интриги, така че през това време не трябва да се водят никакви бизнес преговори. Необходимо е голямо внимание при съставянето на поверителни споразумения. Особено необходимо е да се избягва изготвянето на планове, преразглеждането на проекти, да се правят отговорни изказвания.

В най-добрия случай транзитът на Слънцето и Нептун дава нова вяра и оптимизъм (често прекалени); духовни трансформации, висша любов, просветление; добър период за творческа дейност. В най-лошия случай има загуба на вяра, води до депресивно състояние на ума, меланхолия, тревожност, песимизъм, отчаяние, безнадеждност. Появяват се илюзии, замъгляване на съзнанието, има опасност от пристъпи на пиене на алкохол. Тези, които имат склонност към психични разстройства, изпитват много силно чувство на самота и тревожност в този момент, което може да ги тласне към самоубийство. Ако имате такива близки, бъдете внимателни с тях и не ги оставяйте сами.

Този транзит ще разкрие човешката страна на всеки и ще донесе много повече обич и чувствителност към света като цяло. Добро време за хората, които искат да живеят в света на мечтите.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3308 0

Свързани новини

Водещи новини