Пълнолунието в Лъв ни призовава да си върнем правото да сияем, да бъдем креативни

  • 16 февруари 2022 09:59

  • 5253
  • 0
Пълнолунието в Лъв ни призовава да си върнем правото да сияем, да бъдем креативни
© Pixabay

На 16 февруари в 18:58ч в 28-я градус на Лъва се случва Пълнолуние. Пълнолунието винаги бележи цъфтежа и кулминацията на целия лунен цикъл.

Пълнолунието ще се проведе по Ос-та Лъв (Луна) - Водолей (Слънце) и ще формира квадратури - аспект на голямо напрежение (като голяма квадратура в небето) с Лунните възли: Южен възел (Скорпион) - Северен възел (Телец). Луната прави куинконкс към Плутон. Този аспект ще предизвика нуждата от емоционална сигурност на подсъзнателно ниво. Пълнолунието ще въздейства повече върху хората, които имат в наталните си карти важни аспекти между 25º и 30º от фиксираните знаци (Водолей, Лъв, Телец и Скорпион).

Пълнолунието в Лъв носи сила на радост и оптимизъм, себеизразяване, самочувствие и самоприемане. Лъвът, управляван от Слънцето, представлява творческия принцип: ето защо Лъвът традиционно е свързан с децата, нашето вътрешно дете и всичко друго, което можем метафорично да родим. Пълнолунието в Лъв ни призовава да си върнем правото да сияем, да бъдем креативни. Това космическо събитие ни вдъхновява да изразим себе си и нашия вътрешен свят. Лъвът ни насърчава да бъдем сърдечни участници, да се ангажираме, да се свързваме отново с детската си спонтанност, игривост и ентусиазъм.

Лъвът е фиксиран знак, с Ян енергия – мъжки качества. Когато Пълнолунието се провежда в знак на Огъня, насочването на интензивна емоционална енергия към дейности, които включват движение на тялото, може да бъде много полезно за балансиране на нашето вътрешно състояние и постигане на вътрешен мир. Всяка художествена дейност като писане, рисуване, танци, пеене и музика може да бъде изключително полезна.

Пълнолунието в Лъв има силен вътрешен пламък, който гори постоянно и има силно витализираща магнитна аура и специфична харизма. Емоциите имат страстна природа и изгарящи чувства, които трябва да се изразяват свободно. Съвпадът Венера-Марс прави нещата още по-интензивни по естествен начин, повишава страстта и решимостта да постигнем това, което искаме и да получим човека, когото искаме, правейки любовните отношения основна тема на този период. Но винаги бъдете внимателни, защото пресилването не води до двореца на мъдростта и любовта….

Можем да използваме енергиите на Лъва, за да пречистим и трансформираме телата си чрез свещен огън, като визуализираме чрез проста визуализация златни пламъци, разширяващи се в сърдечната чакра (центъра на гръдния кош), почистващи и активиращи останалите чакри, също визуализирайки тези пламъци, обгръщащи цялата планета и повишавайки нейното вибрационно ниво.

За тези, които знаят как да видят астралната си карта, интересно е да обърнат внимание в кои домове попада оста Лъв-Водолей, защото това са областите на живота, в които трябва да се работи по тези теми. Запитайте се:

- От какво все още имам нужда и искам да се освободя?

Вселената препоръчва нищо да не се предприема

- Напишете на лист всичко, от което искате да се освободите и после го изгорете. Огънят е символ на алхимията и трансмутацията.

- Избавете се от пепелта на някое специално място сред природата, морето, плодородна земя, до някое дърво….

- Съзерцавайте пълнолунието и благодарете за растежа си през последните години.

- Благодарете за благословиите в живота ви.

- Направете нещо креативно за вас, което ви кара да излезете от зоната си на комфорт, танцувате, пейте, веселете се, празнувайте.

- Пожелайте си това, за което силно копнеете пред бледоликата Луна.

Нека това Пълнолуние ви помогне и ви вдъхнови да се доближите още повече до вашата истина, автентичност, блясък, по-голяма воля и свобода.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
5253 0

Свързани новини

Водещи новини