Януарското Пълнолуние в знак Рак

  • 17 януари 2022 13:36

  • 4885
  • 0
Януарското Пълнолуние в знак Рак
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

На 18 януари в 01:50ч. се случва Пълнолуние. Нарича се Вълча Луна. Това е първото Пълнолуние на 2022 г. и ще бъде в знак Рак, което ще привлече вниманието ни към дома и семейството. Пълнолунието в Рак фокусира вниманието върху дома, интимния живот. То насърчава дейности у дома, по-интимни вечери, семейно споделяне, взаимоотношения с деца или родители... В съответствие с характеристиките на 4-я знак на Зодиака, то ще внесе повече сладост и хармония в отношенията и ще насърчи семейните събирания. Това е и време на носталгия. Предпочитаме да гледаме в огледалото за обратно виждане, вместо да проектираме бъдещето. Най-чувствителните хора могат да бъдат обхванати от известна тревожност и да изпитат някои психосоматични затруднения.

Това е първото Пълнолуние след зимното слънцестоене. Светлината започва да се връща, а тъмнината се разпръсва малко по малко, а ние виждаме все по-ясно нещата.

Това е възможност в началото на годината да почистим къщата, да се отървем от някои неща, които вече не са полезни, които ни затрупват и затлачват енергията. Същото важи и за себе си: време е да се откажем от определени подозрения и защити, да напуснем черупката си и да се доверим повече, да повярваме в собствения си успех, в нашите възможности за реализация.

Пълнолунието в Рак е свързано с Плутон и Нептун. Можете да разчитате на добър психологически усет и отлична интуиция, за да разберете по-добре ситуациите около вас. Така че се вслушвайте повече във вътрешния си глас. Марс все още е квадрат на Нептун, което със сигурност не ни насърчава да действаме, все още трябва да изчакаме, преди да вземем важни решения.

Ретрограден Меркурий в съвпад със Сатурн и лошо свързан с Уран ни казва, че това не е моментът да излъчваме нашите мисли, нашите решения... Пътят на разбиране, осъзнаване можем да видим много по-ясно, но все пак трябва да оставим определени проекти, определени решения да узреят, преди да ги обявим, защото няма да бъдат разбрани или добре приети в момента.

Вълчата Луна ще благоприятства хората от астрологичните знаци Рак, Скорпион, Дева, Везни или Телец. Всъщност тези знаци се нуждаят от повече спокойствие, моменти на отдих и са привлечени от традицията, ценностите на семейството. Те ще изживеят този период пълноценно и няма да се чувстват виновни от идеята да отложат текущите дела.

От друга страна, хората от огнените знаци като Лъв, Стрелец и Овен, поради динамичния си темперамент и нуждата си винаги да са в движение, ще имат известни трудности да приемат тази обща отпадналост. Естествената сила на тези огнени знаци ще контрастира със силата на водния знак Рак. Между огъня и водата обаче, както всички знаят, истинска любов никога не е имало!

Януарското пълнолуние ще бъде на разстояние 400 779 км от Земята. Това е най-значимото разстояние от всички пълни луни през 2022 г. Тъй като е относително далеч от Земята, ефектите на това пълнолуние върху съня и настроението ще бъдат по-малко.

Ритуал за защита на дома

Солта, особено хималайската сол е пропита с енергията на Земята. Свържете я с енергията на Луната чрез мощно заклинание, което ще защити дома ви. Напълнете малка чиния (купичка) със сол и я поставете за една нощ под светлината на пълната Луна, за да се смесят енергиите им. На следващия ден, движейки се по часовниковата стрелка около периметъра на къщата или стаята, носете солта и кажете наум или на глас: „Луна и Земя, съединете енергиите си, за да пазите тази къща, за да сме в безопасност и да няма вреда от никого нито денем, нито нощем“. 

Ако желаете, можете да поръсите малко сол отвън около периметъра на къщата, но бъдете внимателни: в големи количества може да навреди на тревата и растенията.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
4885 0

Свързани новини

Водещи новини