Венера в съвпад с Плутон – емоционално преливане

  • 10 декември 2021 09:30

  • 3303
  • 0
Венера в съвпад с Плутон – емоционално преливане
© Pixabay

Венера в съвпад с Плутон е точно на 11 декември, но в дните преди и след тази дата ще имаме възможност, за да се възползваме максимално от тази енергия. Венера в съвпад с Плутон предоставя отлична възможност да се съсредоточите върху проблемите на връзката си. 

Вашите срещи с други хора, независимо дали са случайни или не, ще имат повече богатство и дълбочина, отколкото обикновено. Транзитите Венера-Плутон благоприятстват сексуалното взаимодействие, но внимавайте да не манипулирате другите или да не бъдете манипулирани самите вие. Обръщането на голямо внимание на нуждите на другите, особено чрез внимателно слушане, ще бъде много полезно. Тъй като тези две планети в момента се намират във фисирания знак Козирог, е лесно да загубим от поглед нишката или да отхвърлим гледната точка на друг човек, защото сме фокусирани върху нашите цели или проблеми. 

Всяка връзка, която е започнала по време на тези транзити, има качеството на предопределение. Може да срещнете някоя нова любов и да стане "фатално", привличане. Ако сте мъж, може да срещнете фаталната жена. Тази връзка ще бъде белязана от емоционално преливане, което е трудно да се контролира. 

Транзитите на Венера към Плутон значително засилват чувствата. Засилва се склонността към изпитване на натрапчиви емоции, страст, вина или ревност, независимо дали вие ги изпитвате или друг човек към вас. 

Всички аспекти на взаимоотношенията се увеличават по интензитет, както добри, така и лоши. Стабилната, любяща връзка става още по-силна и можете да очаквате интензивно приятни преживявания. Но връзка, която е била на ръба, може лесно да се обърне към разпад. Липсата на уважение към личните граници на партньора е опасност при този транзит. Интимността, дълбоките и смислени разговори и горещият секс са предпочитани в този момент.

В определени случаи може да има кулминация на кармичния обмен. Възможно е, поради натрупаното напрежение, конфронтацията да е неизбежна. Може да се наложи да преминете през много трансформиращ и дори разрушителен период във вашите взаимоотношения, особено ако транзитът Венера-Плутон съвпада с други по-силни транзити в личната ви натална карта. Следете натрапчивите си чувства, контролирайте желанията си, негативните си реакции и изследвайте собствените си мотивации.

Трябва да избягвате манипулативни игри, както и натрапчиви емоции. Ако сте достатъчно съзнателни, можете да трансформирате отношенията си по много положителен начин.

В „Изкуството да обичаш“ на Ерих Фром, там той пише: „Любовта не е нещо естествено. По-скоро изисква дисциплина, концентрация, търпение, вяра и преодоляване на нарцисизма. Това не е усещане, това е практика." Във Венера в съвпад с Плутон можем да приложим тази дисциплина и концентрация.

Ако имате натални планети или точки между 21 и 27 градуса в Козирог, ще почувствате най-силно влиянието от съвпада на Венера с Плутон. Ако имате планети или точки между 21 и 27 градуса в другите кардинални знаци (Овен, Рак или Везни), Венера в съвпад с Плутон ще създадат квадрат или опозиция във вашата карта и е вероятно да почувствате този транзит като стресиращ и напрегнат. От друга страна, тези, които имат планети между 21 и 27 градуса в другите земни знаци (Телец или Дева), ще изживеете по-лесно този съвпад, тъй като транзитът ще формира аспект тригон в наталната ви карта. Също така зависи в кой дом се случва този съвпад, което ще ви подскаже коя област от живота ви е вероятно да бъде най-засегната.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3303 0

Свързани новини

Водещи новини