Венера квадратура с Нептун – емоционални трудности

  • 26 октомври 2021 17:02

  • 2374
  • 1
Венера квадратура с Нептун – емоционални трудности
© Pixabay

В сряда, 27 октомври, предстои квадратурата на Венера с Нептун. Какво може да ни донесе този аспект? Транзитите на Венера към планетите са с кратки влияния, продължаващи приблизително един до два дни. Влиянието им не е дълготрайно и не могат да донесат значителни събития, ако тази тенденция не резонира с влиянието на другите планети. Венера не е вредна планета, така че дори трудните аспекти не могат да донесат сериозни конфликти и дори могат да имат положително влияние понякога. В повечето от случаите трудностите са свързани с повишената ни емоционалност. Може да не успеем да направим точни преценки и това също може да доведе до някои неподходящи действия.

Чувствата ни са объркани. Ставаме емоционално уязвими.  Емоционални трудности, свързани с подсъзнанието и въображението. Общуването с партньорите ни могат да бъдат по-усложнени, заради някои недоразумения. При ново запознанство може да получите погрешно впечатление за някого.

Нептун е планета, която е свързана с жертвоприношения, а Венера с любовта и трудният аспект между тези две планети може да изисква от нас да жертваме личния си комфорт в името на нещо или някого. Например може да се наложи да предприемем някои действия, които ще ни изведат от зоната ни на комфорт – партньорът ни може наистина да се нуждае от помощта ни и да сме неспособни да откажем искането му.

Може да изпитвате затруднения да отстоявате себе си или собствените си интереси, склонни да пожертвате желанията си като знак за вашата искреност. Избягвате всичко грубо, агресивно и предпочитайте хора и удоволствия, които могат да създадат приятно настроение за деня.

В това време някои хора са склонни към големи ласкателства и други, които са склонни да се съгласяват с всичко, което някой поиска от тях, изкушени от това. Лесно ще пренебрегнат истината, защото са надянали розовите очила.  Чувстват се по-уязвими, когато общуват с други хора, позволявайки им да се възползват от тях.

Може да почувствате повишено желание да направите (купите) нещо с парите си, което ще бъде повлияно от някакво вътрешно чувство. Но аспектът предполага, че може да сгрешите в преценките и очакванията си. Загуба на пари по случайност също е възможна. Може да станете прекалено разсеяни и дори да забравите някъде портмонето си или може да попаднете на хора, които са нечестни, да бъдете подведени.

Това не е добър ден за уреждане на финансови въпроси, тъй като хората не гледат обективно, а по-скоро нереалистично, неорганизирани са в плановете и действията си. Затова трябва да отложите решаването на сериозни финансови въпроси за друг път.

Този аспект може да бъде добър за хора, които работят в областта на изкуството, медицината, психологията или чиято работа включва подпомагане на други хора. В този случай те наистина може да се чувстват мотивирани и вдъхновени да предприемат някои действия. Възможно е също така действията им да вдъхновят други хора.

 

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2374 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.26 | 17:48

1
Квадрата на Венера с Нептун ми помогна да прелъстя съседката от 9-тия етаж, която има мъж моряк на далечно плаване. Мерси.

Добави коментар

Водещи новини